Flyselskap mister en milliard dollar i markedsverdi etter skandalevideo

United Airlines i hardt vær etter at en mann blir dratt ut av et overbooket fly. 

DRAR PASSASJEREN UT AV FLYET: En video av en politimann som trekker en mannlig passasjer ut av et overbooket United-fly før avgang fra Chicago, har skapt sterke reaksjoner på sosiale medier. Video: CNN Les hele saken her: http://www.dagbladet.no/nyheter/raseri-pa-sosiale-medier-etter-at-passasjer-ble-halt-ut-av-overbooket-fly/67479816 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aksjene til flyselskapet United Airlines falt med over tre prosent tirsdag, etter en video som viser en av deres passasjerer som blir dratt ut av flyet på grunn av overbooking har gått sin rundgang på nettet.

Dette skal tilsi rundt en milliard dollar, ifølge flere kilder som CNN og Bloomberg.

Videoen, som begynte å gå viralt mandag kveld norsk tid, viser en passasjer som med makt blir tvunget ut av et United-fly ved flyplassen Chicago O'Hare International Airport.

Grunnen til at mannen måtte ut, var at flyselskapet United ville skaffe plass til fire ansatte på en flyvning til Louisville i Kentucky søndag kveld.

Dratt ut med makt

Mannen, som i skrivende stund ikke er blitt identifisert med navn, blir dratt både i armer og bein, og ut av flyet av sikkerhetsvaktene.

Etter at han ble fjernet med makt, kom de fire United-ansatte om bord i flyet, noe som også førte til kraftige reaksjoner fra passasjerer, som mente de burde skamme seg over å jobbe for flyselskapet.

Lekket brev

United-sjef Oscar Munoz har etter hendelsen uttalt at det hele er opprørende og at han beklager det inntrufne. Ifølge aksjemarkedet var dette tilsynelatende ikke en god nok beklagelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer