Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyselskap søker etter norske kvinner i knekorte skjørt

Flyselskapet Qatar Airways vil ha norske kabinansatte og ber søkere stille til jobbintervju i knekorte skjørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet har i vel to år fløyet mellom Oslo og Doha og tar en stadig voksende andel av langdistansepassasjerene fra Gardermoen.

Nå vil flyselskapet ha nordmenn i uniform, og det er i stillingsannonsene at de spesifikke kravene stilles, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi søker i Norge, men de kabinansatte blir tilbudt en kontrakt i Qatar. Der vil de få skattefri lønn og fri bolig i et eget ansattområde i Doha, sier Norden-sjef Günther Saurwein til avisen.

Mens kvinner bes møte til intervju i knekorte skjørt, må menn møte i formelt antrekk.

- Annonsen er problematisk opp mot likestillingsloven fordi den forskjellsbehandler søkere på grunn av kjønn. Vi mener at den er i strid med loven, da det er ulike krav til antrekk for kvinner og menn, sier rådgiver Carl Fredrik Riise hos Likestillings- og diskrimineringsombudet. Han sier de kan ende opp med å kreve at teksten endres eller at annonsen stanses.

I helgen skrev den svenske avisen Expressen om arbeidsforholdene i Qatar Airways. Tidligere ansatte fortalte om et strengt regime der de ansatte ikke kunne bevege seg fritt etter arbeidstid, og at selskapet satte strenge krav til privatlivet.

Blant annet ble det hevdet at ansatte som ble gravide, kunne miste jobben. Innholdet i arbeidskontraktene strider mot menneskerettighetene, mener blant annet den norske fagforeningen Parat.

Saurwein vil ikke kommentere dette, men trekker fram at de ansatte får reise jorden rundt.

(NTB)

KLESKODE: Mens kvinner bes møte til intervju i knekorte skjørt, må menn møte i formelt antrekk.

Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
KLESKODE: Mens kvinner bes møte til intervju i knekorte skjørt, må menn møte i formelt antrekk. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart