Flyselskap trekker bikini-sikkerhetsvideo

Beskyldt for å være sexistisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flyselskapet Air New Zealand er kjent for sine spesielle sikkerhetsvideoer. Men da selskapet i februar inviterte fem bikinikledde Sports Illustrated-modeller til å vise hvordan du skal være trygg ved uforutsette hendelser, måtte de tåle kritikk.

Og nå trekker flyselskapet de lettkledde kvinnene fra videre rotasjon, skriver NBC News.

Flere reagerte på at modellene, deriblant halvt norske Chrissy Teigen, ikke hadde noe med flysikkerhet å gjøre.

Australske Natasha Young startet en underskriftskampanje på nett hvor hun krevde videoen fjernet fordi den var «en unnskyldning for å objektifisere den seksualiserte kvinnekroppen».

Hun mente videre at filmen ikke tok hensyn til passasjerer som ville finne videoen støtende av religiøse grunner, eller passasjerer med dårlig selvbilde, skriver Nine MSN.

Tidliger har Air New Zealand fått oppmerksomhet for en sikkerhetsvideo hvor kabinpersonalet var nakne, bare dekket av kroppsmaling, og en hvor de har brukt villmarkskjendisen Bear Grylls.

I tillegg har selveste «Ringenes herre» fått vise både nødutganger og redningsvester.

Flyselskapet hevder likevel at det er helt naturlige grunner til at de trekker bikini-videoen. Til New Zealand Herald sier en talsperson at de bytter sikkerhetsvideoer med noen måneders mellomrom, og at motbøren fra enkelte ikke har påvirket avgjørelsen.

Hva mener du? Er instruksjonsvideoen for drøy? Diskuter i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer