Flyselskapene med permitteringsvarsel for nesten 5000

De tre flyselskapene Braathens, SAS og Widerøe har sendt ut permitteringer og permitteringsvarsler for til sammen rundt 5000 ansatte på grunn av flygelederstreiken i Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS har sendt ut permitteringsvarsel for 4.000 bakke-ansatte, og de første vil trolig bli permittert i løpet av denne uka, opplyser informasjonskonsulent Hanne Büler i SAS til NTB.

Braathens har allerede permittert 550 ansatte ved ulike flyplasser og ved hovedkontoret i Bærum, og Widerøe regner med å ha permittert 250 ansatte i Sør-Norge i løpet av uka.

Stans

Innenrikstrafikken i Sør-Norge er helt stanset, men SAS og Braathens opprettholder en del av sin utenrikstrafikk fra Sør-Norge ved å sende passasjerer med buss til Gøteborg og derfra videre med fly til utlandet.

Braathens har for eksempel innstilt alle flygningene fra Sør-Norge til Billund i Danmark, til Stockholm og til Amsterdam. Men selskapet opprettholder flygningene til London, Newcastle, Alicante og Malaga via Gøteborg. Også passasjerer med Braathens charterflygninger foregår nå via Gøteborg, opplyser informasjonskonsulent Anne Grete Ellingsen.

Til Gøtebrog

SAS opprettholder sine flygninger til København, London, Frankfurt og New York via Gøteborg. Passasjerene med Braathens og SAS på de nevnte utenlandsflygningene blir sjekket inn på Fornebu og Gardermoen og kjørt til Gøteborg med buss. Widerøe har innstilt alle sine utenlandsflygninger fra Sør-Norge.

Fra Trondheim og nordover går flytrafikken innenlands stort sett som normalt siden ingen flygeledere i dette området er tatt ut i streik. Men Widerøe måtte i dag innstille fire flygninger i Nord-Norge fordi flymannskaper ble sittende fast i Sør-Norge på grunn av streiken.

(NTB)