Flyselskaper med krasjlanding på børsen

Både SAS og Norwegian fløy lengre distanser med flere passasjerer i fullere fly i 2016, men på børsen endte det med krasjlanding. 

Flere europeiske flyselskaper har hatt et tungt år på børsen. Foto: SAS. 
Flere europeiske flyselskaper har hatt et tungt år på børsen. Foto: SAS.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

2015 var et knallår for flyselskapene notert på Oslo Børs. Aksjekursen til SAS økte med over 80 prosent, godt hjulpet av den fallende oljeprisen.

I 2016 var det imidlertid bråstopp. Aksjekursen endte med en gradvis nedstigning til utgangen av året. SAS endte til slutt på topp20-listen over de verste aksjene i 2016 med en nedgang på nesten 50 prosent.

Turbulent år for Kjos

For Norwegian sin del var 2016 svært turbulent. I forbindelse med folkeavstemmingen i Storbritannia som endte med «Brexit», raste aksjen 22 prosent i løpet av to små dager.

Motsatt vei gikk aksjen kraftig opp i starten av desember etter at selskapets irske datterselskap endelig fikk flytillatelse i USA.

Året som helhet endte med en nedgang på 8,4 prosent.

Tungt fall over hele Europa

Det er ikke bare flyselskapene notert i Norge som har hatt et tungt år på børsen. Også aksjonærene i de andre nordiske flyselskapene, Finnair og Icelandair, har hatt et blytungt 2016.

Finnair måtte se markedsverdien sin bli barbert med over 25 prosent, mens Icelandair fikk skrelt vekk rett under 35 prosent av børsverdien sin, ifølge bransjenettstedet Check-in.dk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer