Flyselskapet har blitt rammet av flere hendelser tidligere

Ikke første gang fly fra EgyptAir skaper overskrifter.

SOLID: EgyptAir er et flyselskap som har eksistert lenge. En stygg ulykke i 1999 er blant de alvorligste hendelsene selskapet har vært utsatt for. I tillegg har det skjedd flere flykapringer med fly fra dette selskapet, men de aller fleste har blitt avverget uten personskader. Foto: AP / NTB Scanpix.
SOLID: EgyptAir er et flyselskap som har eksistert lenge. En stygg ulykke i 1999 er blant de alvorligste hendelsene selskapet har vært utsatt for. I tillegg har det skjedd flere flykapringer med fly fra dette selskapet, men de aller fleste har blitt avverget uten personskader. Foto: AP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  I dag våknet Europa til nyheten om at et passasjerfly har styrtet med nesten 70 personer om bord i Middelhavet. Foreløpig er det uklart hva som har forårsaket styrten, som skjedde med et fly fra EgyptAir, men man kan ikke utelukke terror.

Det er ikke første gang fly fra dette selskapet skaper overskrifter.

Fram til i dag har selskapet vært utsatt for åtte flykapringer, skriver Aviation Safety Network, som registrerer ulykker og hendelser i luftfarten. 

Den siste skjedde i slutten av mars i år, da en forvirret egypter klarte å kapre flyet ved å ha på seg et falskt bombebelte.

LES OGSÅ: - Når man ikke har sett kona og barna på 24 år, hva skal man gjøre?

Historie med kapringer Det er det tredje tilfellet av kapringer som har skjedd på 2000-tallet, ifølge nettstedet, som melder om kapringer både i 1973,1999, 1985, og 1976.  

I 2009 kapret en sudanesisk statsborger et fly som var på vei fra Istanbul til Luxor i Egypt, og ba om at flyet snudde og dro til Jerusalem.

I 2000 lurte en annen mann personalet til å tro at en krukke med hårgele var en bombe og krevde at flyet - som var på vei fra Kairo i Egypt til Aswan - snudde og dro til Afghanistan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer