EFFEKTIV KAMPANJE: Etter at Lufthansa lyste ut konkurransen, har hele 42 svensker meldt seg på i kampen om en leilighet i Berlin. Samtlige har skiftet navn til Klaus-Heidi. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski og Twitter.
EFFEKTIV KAMPANJE: Etter at Lufthansa lyste ut konkurransen, har hele 42 svensker meldt seg på i kampen om en leilighet i Berlin. Samtlige har skiftet navn til Klaus-Heidi. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski og Twitter.Vis mer

Flyselskapet har fått 42 svensker til å skifte navn til Klaus-Heidi

Lokker med leilighet i Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Menneskene bak markedsføringskampanjer og stunt må stadig vri hjernen for å komme opp med nye konsepter som ikke tidligere har blitt gjort.

Denne gangen er det markedsføringsavdeling i det tyske flyselskapet Lufthansa som har kommet med et artig påfunn.

Klaus-Heidi De utlyste tidligere i høst en konkurranse i Sverige hvor premien var av det imponerende slaget. Vinneren vil disponere en 70 kvadratmeter stor to-roms leilighet i Berlin i ett år.

Leiligheten har ett soverom, fullt utstyrt kjøkken, balkong, og ligger i byens trendy Kreuzberg-område. Det eneste ankepunktet er at for å delta, må man skifte navn til «Klaus-Heidi».

I tillegg får vinneren en sykkel, dekorert med hans /hennes nye navn.

Og svenskene har ikke ventet med å kaste seg på.

Stor pågang Ifølge Quartz har hele 42 av våre naboer i øst grepet muligheten og skiftet navn. 70 prosent av disse er menn, og den heldige vinneren som ble kåret i kveld er Klaus-Heidi Andersson.

Den ansvarlige for konkurransen, Magnus Engvall, forteller til magasinet at pågangen har vært langt større enn først antatt.

- Det alle Klaus-Heidiene har til felles, er at de har en trang eller en drøm til å gjøre forandringer i livet sitt, sier han.

- Det er dette Berlin handler om. Det er en veldig fri by på mange måter. Det er litt som det Amerika var i sin tid. Folk drar til Berlin for å leve ut sine drømmer, eller starte på nytt.

Typisk svensk Og svenskene har lett for å bytte navn. Tilbake i 2010 skrev Svenska Dagbladet at ingen andre nasjonaliteter bytter navn like ofte. Det samme skrev New York Times i 2011.

På spørsmål om hvorfor han tror akkurat svenskene er så lette å overtale til dette, er Engwall klar.

NYE HJUL: Vinneren av konkurransen vil i tillegg til en leilighet, også få en sykkel dekorert med sitt nye navn. Foto: Lufthansa
NYE HJUL: Vinneren av konkurransen vil i tillegg til en leilighet, også få en sykkel dekorert med sitt nye navn. Foto: Lufthansa Vis mer

- Det viser at vi er åpne til å gjøre nye ting, og oppleve andre kulturer, sier han.

Vekker engasjement Rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, sier til Dagbladet at kampanjer av denne typen kommer stadig hyppigere.

- Ja, dette blir mer og mer vanlig. Man ser stadig eksempler på det. Det er høyinvolvering. Samtidig er det så oppsiktsvekkende at de får annen omtale som gir dem mer effekt.

Blindheim sier også at denne typen markedsføring langt på vei imiterer forburkernes adferd på sosiale medier med engasjement og deltakelse.

- Det er flere eksempler på dette med blant annet leverpostei-gutten og folkeavstemning på hvilken pizza man vil ha. De konkurrerer på de premisser, og vil bruke markedsføring som engasjerer på samme måte, sier han.