Flyselskapet varsler gransking etter sjokk-video

Men bagasjekastingen er ikke de ansattes skyld, mener passasjeren som filmet det hele.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flypassasjer Dwayne Stewart fikk seg litt av et sjokk da han ankom flyplassen i Vancouver etter en tur fra Toronto. For ut av flyvinduet så han klart og tydelig at bagasje ble sluppet fra ei trapp og flere meter rett ned.

Stewart sørget for å forevige den noe spesielle behandlingen Air Canada-bakkemannskapet ga bagasjen.

I videoen kan man tydelig høre både Stewart og andre passasjerers overraskede reaksjoner på bagasjekastingen.

Flyselskapet: - Skal etterforske Klippet har nå fått mye oppmerksomhet i Canada, men også i resten av verden. Flyselskapet har i ettertid sett seg nødt til å sende ut en pressemelding, hvor de sier at de er «ekstremt skuffet» over det de ser i klippet.

- Dette går helt tydelig imot standardene våre for behandling av bagasje, som sier at bagasje som er sjekket inn ved gaten skal bæres ned rampa for hånd, heter det i en uttalelse ifølge CTV News Toronto.

Ifølge passasjer Stewart var flyet fullt, og enkelte passasjerer fikk derfor beskjed ved gaten om at håndbagasjen deres måtte plasseres sammen med den innsjekkede bagasjen.

Han hevder ifølge CTV News å ha sett minst tolv kolli bli kastet ned fra rampa.

- Ikke de ansattes feil Air Canada har i ettertid beklaget hendelsen overfor Stewart, og etterforsker nå hendelsen som de sier vil få konsekvenser for de to ansatte.

Stewart på sin side mener feilen ikke ligger hos de ansatte, men at det er noe galt med hele Air Canadas system når for mye håndbagasje blir sjekket inn.

- Gi dem ei rampe, flere hender til å hjelpe, ei sklie eller en annen løsning som gjør at både de og bagasjen er trygge, sier han.