Flyshow endte i tragedie

To amerikanske piloter døde under kanadisk flyshow i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det som skulle være et spektakulært flyshow endte på verst tenkelig vis i den kanadiske byen Moose Jaw i går.


To amerikanske piloter fra flyakrobatikkgruppa «Masters of Disasters» krasjet i lufta mens de imiterte en luftduell fra første verdenskrig. Begge døde umiddelbart, melder nyhetsbyrået AP.

Et tredje fly ble også truffet i kollisjonen, men piloten i dette flyet klarte å ta seg trygt ned til bakken. Saskatchewan Airshow, som er en årlig merkedag for flyinteresserte i Canada, ble umiddelbart avlyst etter ulykken.

Familie ble øyenvitner

Ifølge øyenvitner skal ulykken ha skjedd etter at det ene flyet kjørte i det andre nedenfra under oppvisningsøvelsen. Flyenes vinger ble hektet i hverandre og dødskrasjen var et faktum.

- Dette var en sivil opptreden som de har opptrådt med mange, mange ganger - og som er gjennomført på sikkert vis mange, mange ganger, sier sjef for flyshowet, Clive Tolley, til AP.

Ingen tilskuere på bakken kom skade, men flere medlememmer av pilotenes familier ble øyenvitner til dødskrasjen. De ble tatt hånd om på en militærbase i nærheten.

Den kanadiske havarikommisjonen kommer til Moose Jaw i dag for å granske ulykken.

TRAGEDIE: Her krasjer de to småflyene i hverandre. Et tredje fly klarer å lande trygt. Foto: SCANPIX/AP
TRAGEDIE: Her krasjer de to småflyene i hverandre. Et tredje fly klarer å lande trygt. Foto: SCANPIX/AP Vis mer