Flyskole fikk visabrev for døde selvmordspiloter

Et halvt år etter terrorangrepene mot USA fikk en flyskole i Florida brev om at selvmordspilotene Mohammed Atta og Marwan al-Shehhi har fått visum til USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske immigrasjonsmyndigheter (INS) ga de to terroristene visum til USA 17 juli i fjor. Huffman International Flying School ble informert kort tid etterpå.

Men nylig fikk flyskolen et nytt brev som bekreftet at de to nå verdenskjente selvmordspilotene har fått visum. INS sier at brevet var et ekstravarsel som hadde blitt forsinket i utsendingen. Begge visaene var forøvrig bare gyldige fram til 1. oktober i fjor.

Mye papirarbeid

Immigrasjonsmyndighetene skylder på mye papirarbeid.

- Men det er viktig å få med seg at avgjørelsen ble tatt før 11. septmeber, og på den tiden viste INS ikke noe om disse personene, sier INS-talsperson Russ Bergeron til BBC.

  • Mohammed Atta var en av de fire kaprerne som 11. september fløy American Airlines Flight 11 inn i det nordlige tårnet i World Trade Center i New York. Al-Shehhi antas å ha sittet bak spakene på United Airlines Flight 75, som styrtet inn i det sørlige tårnet 17 minutter etterpå.
I PAPIRMØLLA: Mohammed Atta og Marwan al-Shehhi har nå fått beskjed om at de har fått visum til USA - ett havlt år etter at de styrtet inn i World Trade Center.