Flystreiken avblåst

Det blir tvungen lønnsnemnd i streiken til AF Stat. Luftrommet over Sør-Norge er allerede klart, og flyene vil være i rute fra onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden konflikten startet 28. mai har rundt 6.000 medlemmer i AF vært tatt ut i streik. Regjeringen gjorde det klart at den vil ha tvungen lønnsnemnd på et møte mellom AF Stat og Arbeids- og administrasjonsdepartementet i ettermiddag.

Beredskap

- Både kontrollsentralen i Røyken og i Stavanger klare til umiddelbart å ta unna lufttrafikken, etter hvert som den kommer i gang i kveld, sier Rolf Skrede, leder av Norges Flygelederforbund, til NTB.

Han synes at tvungen lønnsnemnd er like greit.

- Jeg er glad for at det kom til en løsning. Det så ikke ut til at det var mer å hente på streik, så det var like greit med tvungen lønnsnemnd, sier Skrede.

Belastning å streike

Rolf Skrede sier at streiken var i ferd med å bli en tung belastning for flygelederne. Særlig opplæringen til bruken av den nye hovedflyplassen på Gardermoen har vært til bekymring. - Jeg vil ikke si at vi la press på AF, men vi sa klart fra om at vi ville få problemer med å forberede oss til bruken av den nye hovedflyplassen hvis streiken fortsatte, sier Skrede.