Flystyrt i Iran: 66 personer omkom

Styrtet i Zagros-fjellene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et fly med 66 personer om bord har styrtet sør i Iran. Ifølge nyhetsbyrået AP melder flyselskapet at alle om bord omkom i styrten.

Det var 60 passasjerer og seks besetningsmedlemmer med på flyet, ifølge flyselskapet. Det skal ha vært ett barn blant passasjerene.

Forsvant fra radaren
Flyet, som skal være av typen ATR 72, var operert av flyselskapet Aseman Airlines, skriver BBC. Aseman Airlines er et delvis privateid flyselskap, som har spesialisert seg på flyginger til avsidesliggende områder i Iran. Det har også flyginger til utlandet.

Flyet tok av fra Tehran søndag morgen, og forsvant fra radaren sentralt i Iran. Flyets destinasjon var Yasuj, en by 580 kilometer sør for hovedstaden.

Lederen for landets nødetater opplyser at det har styrtet i Zagros-fjellene. Lederen opplyste raskt at alt redningsmannskap er i beredskap, men kort tid etter meldte flyselskapet at alle om bord er omkommet.

Det var tåke og dårlig vær i området da ulykken skjedde søndag morgen.

Mange gamle fly
Som følge av internasjonale sanksjoner har Irans flyflåte blitt relativt gammel, og de siste årene har det vært flere flyulykker.

Etter at landet inngikk en avtale med verdenssamfunnet om landets atomprogram i 2015, har Iran inngått avtaler både med franske Airbus og amerikanske Boeing om kjøp av nye passasjerfly. Så langt er bare litt over ti fly levert.

Saken oppdateres.