STØTTES UT: Den gråtende kvinnen midt på bildet oppgis å være mor til et av besetningsmedlemmene ombord på Trigana Air-flyet som nå er bekreftet styrtet i Papua-provinsen i Indonesia. Her støttes hun ut av Trigana Airs hovedkvarter i Djakarta, hovedstaden i Indonesia Foto: EPA/MAST IRHAM
STØTTES UT: Den gråtende kvinnen midt på bildet oppgis å være mor til et av besetningsmedlemmene ombord på Trigana Air-flyet som nå er bekreftet styrtet i Papua-provinsen i Indonesia. Her støttes hun ut av Trigana Airs hovedkvarter i Djakarta, hovedstaden i Indonesia Foto: EPA/MAST IRHAMVis mer

Flystyrt i Papua: Moren gråter mens hun venter på nytt om sin kjære

Nå undersøker myndighetene opplysninger om at flyet skal ha krasjet i fjellvegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 23 norsk tid står sola opp på øya Papua i Indonesia, og jakten på overlevende etter det som nå er en bekreftet flystyrt kan endelig starte.

På en pressekonferanse i ettermiddag bekreftet lederen for landets luftfartsmyndigheter, Suprasetyo, at landsbyboere har funnet flyet.

- Ifølge dem har flyet krasjet i et fjell. Vi holder fortsatt på med å verifisere opplysningene, sier Suprasetyo, som bare bruker ett navn, ifølge NTB.

Venter på nytt Flyet hadde 49 passasjerer og en besetning på fem, og var på vei fra Sentani-flyplassen ved hovedstaden Jayapura i den østlige Papua-provinsen til byen Oksibil. Det var dårlig  vær under flygningen.

I ettermiddag har slektninger meldt seg på flyplassen og i flyselskapets hovedkvarter i hovedstaden Djakarta for å få vite nytt om sine kjære.

Kvinnen på bildet over oppgis å være moren til et av besetningsmedlemmene på flyet.

- Kunne ikke lande Flyet hadde flightnummer TGN267 og forsvant i morges norsk tid. Klokka var da omtrent 15 i Indonesia.

- Den siste gangen cockpit hadde kontakt med flygelederne, sa de at de ikke kunne lande på grunn av det dårlige været, sa vakthavende ved Indonesias søk- og redningsselskap BASARNAS til Dagbladet tidligere i ettermiddag.

Den norske piloten Thomas Segelcke, som jobber ut fra Sentani-flyplassen, sa til Dagbladet tidligere i dag at flyturen kan være krevende i dårlig vær, og at han heller snur enn å fly turen hvis været er dårlig.

Frynsete rykte Trigana Air har et frynsete rykte, og har ifølge Aviation Safety Network mistet 10 fly og hatt 14 alvorlige hendelser siden selskapet startet opp i 1991.

- Været var veldig dårlig og flyet måtte snu. Oksibil er et område med mange fjell, og været er svært uforutsigbart. Det kan raskt bli tåkete, mørkt og mye vind, sier kaptein Beni Sumarayanto i Trigana Air ifølge NTB.

VENTER I UVISSHET: På flyplassen i Jayapura venter slektninger til passasjerer som var med det styrtede Trigana Air-flyet på nyheter. Foto: AFP/INDRAYADI
VENTER I UVISSHET: På flyplassen i Jayapura venter slektninger til passasjerer som var med det styrtede Trigana Air-flyet på nyheter. Foto: AFP/INDRAYADI Vis mer