Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flystyrten: - Mistanke om noe kriminelt

Svensk politi holder kortene tett.

ENDTE I HAGE: Et småfly med en person ombord styret lørdag ettermiddag i en hage i et villastrøk i Ronneby. Politiet mistenker at det ligger en kriminell handling bak ulykken. Video: Tipser. Vis mer

Svensk politi gikk lørdag kveld ut med at de har mistanke om at det har skjedd noe kriminelt i tilknytning til flystyrten i en hage i den sørsvenske byen Ronneby i Blekinge samme ettermiddag.

Politiet har foreløpig holdt tett om hva eller hvem mistanken gjelder. De har bare sagt at etterforskning er satt i gang, og at ingen er pågrepet pr. seint lørdag kveld.

Det var ved 15.30-tiden at småflyet styrtet ti meter fra nærmeste hus og skapte panikk i hele nabolaget.

Piloten, en mann, var aleine i flyet. Politiet og svensk presse har ikke identifisert mannen nærmere, annet enn at han omkom på stedet og at pårørende er varslet.

Lokal flyklubb

Det var et enmotors småfly av typen Diamond DA20 som styrtet. Det hadde tatt av fra lokale Kallinge flyplass 50 minutter før det styrtet.

Flyet er eid av en lokal flyklubb.

Kvällsposten har intervjuet sentrale medlemmer i flyklubben.

De sier at de er sjokkert over det som har skjedd, og at de vet lite. Piloten og hans tilknytning til flyklubben blir ikke nevnt i intervjuene.

Ikke nødsignal

Et vitne forteller at han fulgte flyet i lufta en stund. Alt virket normalt til det plutselig falt i høyde.

En kjentperson på flyplassen sier til Blekinge Läns Tidning at det ikke ble sendt nødsignal fra flyet før det styrtet.

Tårnet på flyplassen og flyet hadde kontakt fra starten av turen. Da kontakten forsvant gjorde tårnet anrop uten å få respons.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media