Flystyrten et mysterium

Etterforskningen etter flystyrten utenfor Nantucket Island i USA natt til i går vil ta lang tid. Ingenting tyder på noen terroraksjon, understreker både amerikanske og egyptiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de 217 om bord i det egyptiske passasjerflyet omkom. Det var totalt 129 amerikanske statsborgere og 62 egyptere blant de 199 passasjerene, i tillegg enkelte andre nasjonaliteter.

To barn som ikke satt i egne seter, er også blant de døde. I tillegg kommer mannskapet på 18.

En av de omkomne, samt vrakrester som flyseter og halvt oppblåste redningsflåter, ble funnet i havet tidlig i går morges.

Mysterium

At flyet forsvant så plutselig fra radarskjermene kan tyde på en eksplosjon i lufta, men samtidig registrerte en radarskjerm at flyet ca. klokken 01.50 plutselig stupte fra 10.000 meters høyde og ned i 6000 meter i løpet av 36 sekunder, det vil si i en fart på 7000 meter i minuttet.

At radarskjermen kunne registrere dette, tyder på at strømforsyningen til cockpiten fungerte helt ned til 6000 meters høyde, og at flyet derfor må ha vært i alle fall delvis helt på det tidspunktet, sier en flyekspert til CNN.

Uansett vil sammentreffet med havflaten fra denne høyden føre til at vrakrester spres utover et stort område, uavhengig av om flyet eksploderte eller ikke. Det skal ikke være funnet brannskader på vrakrestene som ble funnet søndag.

- Det kommer til å være mange spekulasjoner, men foreløpig vet vi ikke hva som var årsaken til ulykken, sier Jim Hall i den amerikanske flysikkerhetskommisjonen.

(NTB)