Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flystyrten i Etiopia

Flystyrten i Etiopia: Dette er de omkomne

Alle de 157 passasjerene antas omkommet etter flystyrten i Etiopia søndag.

OMKOM: Julia Mwashi var på vei hjem fra Norge da flyet fra Addis Abeba styrtet søndag. Foto: Robina Asiimwe Sentumbwe/Norec / NTB scanpix
OMKOM: Julia Mwashi var på vei hjem fra Norge da flyet fra Addis Abeba styrtet søndag. Foto: Robina Asiimwe Sentumbwe/Norec / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare seks minutter etter å ha lettet fra Addis Abeba i Etiopia, styrtet flyet av typen Boeing 737 i bakken i nærheten av byen Bishoftu.

157 personer var om bord i flyet, og alle er bekreftet omkommet av flyselskapet Ethiopian Airlines. Det var personer fra totalt 38 nasjoner i flyet som var på vei til Nairobi i Kenya.

Blant de omkomne er Julia Mwashi, som var på vei hjem fra Norge da ulykken inntraff. Hun deltok på en samling i regi av Norec og prosjektet «Yess Girls». Hun etterlater seg to barn.

- Det var en tung beskjed å få. Julia var en mentor for flere unge kvinner, og satte dype spor både hos dem og i prosjektet. Vi er utrolig lei oss, og kondolerer så mye til de som står henne nær, sier direktør Jan Olav Baarøy i en pressemelding.

Norsk kvinne savnet

Norske Karoline Aadland (28) som Røde Kors bekrefter er savnet etter ulykken.

- Vi frykter at Karoline Aadland er blant de omkomne, og vi har informert hennes nærmeste familie om dette. Våre tanker er nå med dem i denne vanskelige tiden, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland.

Ifølge Nordlys er en utenlandsk kvinne bosatt i Tromsø blant de omkomne.

Hun er ikke den eneste av passasjerene som var i området i forbindelse med humanitært arbeid. FN bekrefter ifølge CNN at flere av passasjerene var tilknyttet organisasjonen. Ifølge Washington Post skal det dreie seg om rundt 12 personer, men det utelukkes heller ikke at flere var tilknyttet FN.

Faren bekrefter overfor DevonLive at britiske Joanna Toole er blant dem.

I dyp sorg

Totalt 32 kenyanere var ombord i flyet, melder kenyanske Standard.

Den slovakiske politikeren Anton Hrnko har bekreftet på Facebook at hans kone og to barn var på flyet, skriver BBC.

«Det er med dyp sorg jeg kan bekrefte at min kjære kone Blanka, min sønn Martin og min datter Michala døde i flystyrten i Addis Abeba i dag», skriver Hrnko på Facebook.

Svensk UD bekrefter overfor Svensk Radio, ifølge Expressen, at fire av de savnede etter flystyrten er svenske. Alle skal ha vært på tjenestereise i området.

Toppsjef omkommet

Også Hussein Swaleh, tidligere generalsekretær for det kenyanske fotballforbundet, var på flyet. Det samme var direktør i Tamarind Group, Jonathan Seex. Det bekreftet organisasjonen selv via Facebook.

- Våre tanker og bønner er med hans familie, venner og alle andre som er berørt etter de uerstattelige tapene, skriver Tamarind Group.

Piloten på ulykkesflyet, Yared Getachew, skal tidlig ha merket at det var noe galt med flyet. Ifølge flyselskapet ba han om å få snu og lande igjen.

Flyet, som skulle til Kenyas hovedstad Nairobi, tok av fra Addis Abeba klokka 08.38. Seks minutter etter styrtet flyet i nærheten av byen Bishoftu, som ligger 60 kilometer sørøst for hovedstaden.

- Smellet og brannen var så kraftig at vi ikke kunne komme nær flyet. Alt er brent ned. Brannvesenet kom først til rundt klokka 11. Flyet styrtet rundt klokka åtte. Det er fire helikopter på åstedet nå. Ingen vil overleve, sa Bekele Gutema, et øyevitne til BBC.

Flightradar24 skriver at flyet hadde ustabil vertikal fart etter avgang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!