Flystyrten i Indonesia: Fant svart boks som kan gi flere svar

Taleregistratoren fra cockpiten til et fly fra Lion Air som styrtet i fjor med 189 personer om bord, er funnet, melder indonesiske myndigheter.

UBESVARTE SPØRSMÅL: Fortsatt står mange spørsmål ubesvart etter flystyrten i Indonesia i oktober. Foto: AP Photo/Binsar Bakara
UBESVARTE SPØRSMÅL: Fortsatt står mange spørsmål ubesvart etter flystyrten i Indonesia i oktober. Foto: AP Photo/Binsar Bakara Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det nesten helt nye Boeing 737 MAX 8-flyet rakk bare å være i luften i 13 minutter etter avgang fra Jakarta før det styrtet 29. oktober i fjor. Alle passasjerer og ansatte om bord omkom i ulykken.

Den innledende rapporten om ulykken i slutten av november ga ingen endelig konklusjon om hva som var årsaken til at flyet gikk ned, og fortsatt er mye uavklart etter styrten. Det har vært håpet at de to såkalte svarte boksene i flyet, ferdskriveren og taleregistratoren, ville gi flere svar.

Mandag opplyser Ridwan Djamaluddin, visesjøfartsminister i Indonesia, at den nasjonale komiteen for samferdselssikkerhet har informert om at de har funnet taleregistratoren fra cockpiten. Det ble også funnet menneskerester på samme sted på havbunnen.

Boksen skal ha blitt funnet i 9-tiden mandag morgen.

Ny rapport

Fra før av var ferdskriveren funnet, og data fra den skal ifølge den innledende rapporten ha vist at pilotene kjempet for å holde kontroll på flyet helt fra da det lettet til det styrtet i sjøen utenfor øya Java. Taleregistratoren vil kunne gi mer informasjon om hva som ble sagt dem imellom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer