- Flystyrten kan skyldes turbulens

Hevder den tyrkiske pilotorganisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Onsdag styrtet Boeing-flyet TK 1951 under landing på Schiphol flyplass i Amsterdam.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men under en pressekonferanse i kveld hevder tyrkiske piloter at turbulens kan ha ført til styrten.

- Et Boeing 757-fly ser ut til å ha landet på den samme rullebanen bare to minutter før Turkish Airlines-flyet, sier Mete Dane ved den tyrkiske pilotorganisasjonen i dag ifølge Reuters.

- Vi ser på alle muligheter og vi utelukker ikke denne, sier talsperson for den nederlandske granskningskommisjonen, Fred Sanders.

Flyets ferdskriver analyseres nå i Frankrike.

Ber for de dødes sjeler
Minst ni personer mistet livet ulykken, men identifiseringen var vanskelig fordi det var flere passasjerer ombord enn ventet. I kveld frigjorde Turkish Airlines passasjerlisten.

- Vi kondolerer overfor familiene og vennene til passasjerene og flybesetningen som mistet livene sine, og vi ønsker de skadde passasjerene god bedring. Vi ber om at de dødes sjeler får hvile i fred, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Navnene på de omkomne passasjerene er ikke offentliggjort, men de som mistet livet blant flybesetningen var pilotene Hasan Tahsin Ar?san, Murat Sezer og Olgay Ozgur og flyverten Ulvi Murat Eskin.

Boeing-ansatte omkom
De omkomne tyrkerne skal fraktes med privatfly til Tyrkia så snart etterforskerne gir grønt lys.

To amerikanske passasjerer som også omkom, arbeidet for Boeing, skriver New York Times.

Familiene til de ni omkomne vil få 50 000 euro i erstatning, mens passasjerene som måtte på sykehus vil få mellom fem tusen og ti tusen euro i erstatning, ifølge flyselskapet.