Flytebrygge fra Japan dukket opp i USA

Ble revet løs av tsunamien i fjor.

FLØYT I LAND: En stor flytebrygge med en japansk informasjonsplakat fløyt i land på Agate Beach utenfor Newport i oregon i går. Foto: AP Photo/The Oregonian, Thomas Boyd/NTBScanpix
FLØYT I LAND: En stor flytebrygge med en japansk informasjonsplakat fløyt i land på Agate Beach utenfor Newport i oregon i går. Foto: AP Photo/The Oregonian, Thomas Boyd/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En over 20 meter lang flytebrygge har blitt kastet i land på en strand i Oregon i USA. Flytebrygga ble slitt løs i en fiskehavn nord i Japan av tsunamien som rammet landet i mars i fjor, og har trolig flytt alene rundt på havet til den traff land.

En av fire En plakett på flytebrygga viser at den var en av fire brygger eid av Aomori Prefecture, og hadde vært festet i Misawa nord i Japan, sier visekonsul Hirofumi Murabayashi ved den japanske konsulatet.

En annen av de fire bryggene dukket opp på en øy like sør for Mosawa, men to er ennå ikke funnet, sier Akihisa Sato, en ingeniør ved Zeniya Kaiyo Service, som har laget bryggene, til nyhetsbyrået AP.

Bryggene veier 165 tonn hver.

- Flytebrygga som dukket opp i Oregon ble først sett da den fløyt på havet på mandag, flere trodde da at det var en lekter, fortalte Chris Havel, talsmann for Oregon Department of Parks and Recreation, til AP.

8000 kilometer På tirsdag ble den skylt i land på Agate Beach, like nord for Newport i Oregon. Flytebrygga har da blitt ført over 8000 kilometer fra Japan til Oregon.

Ifølge AP fant forskere sjøstjerner som hører til i Japan på flytebrygga i Oregon.

Ifølge John Chapman, en forsker ved Oregon State University, forteller at millioner av organismer har blitt ført til amerikanske hav av tsunamien, noen av dem har aldri før blitt sett på vestkysten av USA.

- En trussel Blant dem er små krabber og alger, som kan true det livet langs den amerikanske kysten, forteller Chapman, ifølge AP.

JAPANSK: Oregon Parks and Recreation (OPRD) har publisert dette bildet, som viser en metalplakat med japansk skrift. Den var festet til flytebrygga. Foto: AFP PHOTO / OREGON PARKS & RECREATION/NTBSCANPIX
JAPANSK: Oregon Parks and Recreation (OPRD) har publisert dette bildet, som viser en metalplakat med japansk skrift. Den var festet til flytebrygga. Foto: AFP PHOTO / OREGON PARKS & RECREATION/NTBSCANPIX Vis mer

- Det er en klar trussel, og det er veldig vanskelig å forutse hva som blir følgene av dette, sier Chapman.

Tidligere i år dukket en japansk fiskebåt opp som et «spøkelsesskip» utenfor Canada, etter å ha seilt alene i ett år. En fotball fra Japan har også dukket opp i Alaska.

Flere vrakrester og ting fra japan er ventet å dukke opp i Nord-Amerika i vinter, det som allerede har truffet land er bare en forsmak, ifølge forskere.

INSPISERES: Denne flytebrygga fra japan ble funnet i Oregon i USA. Foto: REUTERS/Oregon Parks and Recreation Department/Handout/NTBScanpix
INSPISERES: Denne flytebrygga fra japan ble funnet i Oregon i USA. Foto: REUTERS/Oregon Parks and Recreation Department/Handout/NTBScanpix Vis mer