Flytebrygge fra Japan dukket opp i USA

Ble revet løs av tsunamien i fjor.

FLØYT I LAND: En stor flytebrygge med en japansk informasjonsplakat fløyt i land på Agate Beach utenfor Newport i oregon i går. Foto: AP Photo/The Oregonian, Thomas Boyd/NTBScanpix
FLØYT I LAND: En stor flytebrygge med en japansk informasjonsplakat fløyt i land på Agate Beach utenfor Newport i oregon i går. Foto: AP Photo/The Oregonian, Thomas Boyd/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En over 20 meter lang flytebrygge har blitt kastet i land på en strand i Oregon i USA. Flytebrygga ble slitt løs i en fiskehavn nord i Japan av tsunamien som rammet landet i mars i fjor, og har trolig flytt alene rundt på havet til den traff land.

En av fire En plakett på flytebrygga viser at den var en av fire brygger eid av Aomori Prefecture, og hadde vært festet i Misawa nord i Japan, sier visekonsul Hirofumi Murabayashi ved den japanske konsulatet.

En annen av de fire bryggene dukket opp på en øy like sør for Mosawa, men to er ennå ikke funnet, sier Akihisa Sato, en ingeniør ved Zeniya Kaiyo Service, som har laget bryggene, til nyhetsbyrået AP.

Bryggene veier 165 tonn hver.

- Flytebrygga som dukket opp i Oregon ble først sett da den fløyt på havet på mandag, flere trodde da at det var en lekter, fortalte Chris Havel, talsmann for Oregon Department of Parks and Recreation, til AP.

8000 kilometer På tirsdag ble den skylt i land på Agate Beach, like nord for Newport i Oregon. Flytebrygga har da blitt ført over 8000 kilometer fra Japan til Oregon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer