Flyteknikeraksjonen i Widerøe slutt

BODØ (NTB): Gå-sakte-aksjonen blant flyteknikerne i Widerøe er over. Partene i konflikten er blitt enige om en ny tariffavtale, og fra onsdag ventes flytrafikken å gå som normalt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste uken har 12 av 300 daglige avganger blitt innstilt på grunn av aksjonen. Avtalen mellom Widerøes Flyveselskap ASA og Norsk Flyteknikerorganisasjon (NOF) gjelder for tre år, og innbærer et samlet lønnstillegg i år på over 10 prosent for flyteknikerne, opplyser Widerøe.

Widerøes informasjonsdirektør Martin Lohne mener resultatet er tilfredsstillende for begge parter - for NFO fordi flyteknikerne etter ledelsens mening, har fått en god lønnsavtale, og for selskapet som har fått et akseptabelt grunnlag for videre drift. Løsningen lå i den langsiktighet som ble oppnådd, og som vil kunne gavne selskapet i en framtidig konkuransesituasjon, sier han.

Widerøe beklager at passasjerer har vært rammet av konflikten, men satser nå på at alle fly vil være i rute fra onsdag morgen.

Flyselskapet har også kommet til enighet om en treårig avtale med verkstedklubben, og de organiserte i Luftfartens Funksjonærforening har stemt ja til et avtaleforslag, mens det gjenstår å bli enige med de kabin-ansatte. Flygerne i Widerøe underskrev tidligere i år en femårs-avtale med selskapet.