Flyteknikere i streik fra i morges

Fire flyteknikere går ut i streik fra i morges etter at det ved 06-tiden ble brudd i meklingen mellom Norsk Flytekniker Organisasjon og Flyselskapenes Landsforening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Braathen, SAS og Widerøe blir rammet av streiken. Streiken vil ikke få noen umiddelbare konsekvenser for flypassasjerene i dag. Men streiken trappes opp med ytterligere 38 flyteknikere natt til lørdag. De første problemene med flyavganger vil trolig komme på lørdag morgen. Da vil samtlige teknikere i SAS Bergen og Widerøe i Sandefjord være ute i streik. Men flyteknikerne hevder at det alltid vil være ett flyselskap som flyr til destinasjonen, og oppfordrer folk som får reiseproblemer til å finne et annet selskap. Hvis det ikke er kommet en løsning vil streiken trappes ytterligere opp torsdag 24.juni. Da tas teknikerne i Braathen Trondheim og SAS Stavanger ut i streik.

Forkastet

Bruddet i meklingen for flyteknikerne kom etter at meklingsmann Ellinor Houm på overtid la fram en skisse for partene. Denne ble akseptert av arbeidsgivernes representanter, men forkastet av arbeidstakerne. Meklingen gjaldt tariffoppgjøret for om lag 600 flyteknikere i Braathens, SAS, SAS Commuter, Widerøe's Flyveselskap og Norwegian Air Shuttle.