Flytevesten sviktet

KRISTIANSAND (Dagbladet): Redningsvesten av merket Baltic 150 junior blåste seg ikke opp da Sondre Braseth (5) datt over bord fra seilbåten i fart ved Ny-Hellesund i går ettermiddag. Femåringen sank rett til bunns.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Redningsvesten er konstruert slik at den skal blåse seg opp selv når personen treffer vannet. Men det skjedde ikke. Heller ikke nødsnora som skal brukes dersom vesten ikke blåses opp, fungerte da lille Sondre fortvilet dro i den slik han var opplært til.

- Hadde jeg ikke vært der da Sondre ramlet på sjøen, hadde han druknet, sier pappa Joe Braseth fortvilet.

Han hoppet uti vannet og reddet sønnen straks han så at gutten hans forsvant over ripa.

- Jeg måtte to meter under vannet for å hente ham. Vannet var svart, og jeg så ingenting, sier pappa Joe, fortsatt rystet over hendelsen.

-- Skremmende

- Det første Sondre sa da han kom opp var: «Vesten virket ikke, vesten virket ikke. Jeg prøvde å dra i snora!» Tenk hva han må ha følt da han oppdaget at det vi gjentatte ganger har lært han om å gjøre, ikke fungerte, sier mamma Hege stille.

Inntil nå har de stolt på den nye redningsvesten av typen Baltic 150 junior de kjøpte til Sondre i mai i en butikk i Stavanger.

- Det er skremmende å tenke på alle de gangene Sondre har rodd alene på sjøen der vi bor, og vi har stolt på at han var trygg med redningsvesten, sier foreldrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer