Flytiden noe lenger til USA

SAS: Mye bedre forberedt enn til askeskyene i 2010.

 VEIEN STENGT PÅ GRUNN AV FARE FOR VULKANUTBRUDD:  De kraftigste jordskjelvene siden 1996 er i helgen målt under under det vulkanske fjellet Bardarbunga, som ligger om lag 20 kilometer nordvest for Islands største isbre Vatnajökull. Foto: Sigtryggur Johannsson, Reuters/NTB Scanpix.
VEIEN STENGT PÅ GRUNN AV FARE FOR VULKANUTBRUDD: De kraftigste jordskjelvene siden 1996 er i helgen målt under under det vulkanske fjellet Bardarbunga, som ligger om lag 20 kilometer nordvest for Islands største isbre Vatnajökull. Foto: Sigtryggur Johannsson, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Norwegian og SAS følger utviklingen på Island tett og mener de er godt forberedt dersom vulkanen Bardarbunga får et utbrudd de nærmeste dagene.

Bardarabunga er Islands nest største vulkan etter Ørafajökul.

Islandske myndigheter registrerte tidlig søndag det kraftigste jordskjelvet så langt under Bardarbunga, etter at aktiviteten tiltok der for en uke siden.

Skjelvet målte 5,3 i styrke, ifølge DPA. Lørdag ble risikonivået på Island hevet til kode rød.

Området over og sørøst for Vatnajökull er derfor stengt for flytrafikk.

- Foreløpig er det eneste vi vet at situasjonen er oppgradert til rød, altså høyeste farenivå. Men vi har beredskapsplanene klare dersom det skulle komme et nytt utbrudd, sier kommunikasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian Sverige til E24.

Mye bedre forberedt
SAS melder også at de er mye bedre forberedt nå enn de var da vulkanen Eyjafjallajökull hadde utbrudd i 2010.

Selskapet flyr ikke lenger over det aktuelle området hvor det er mulighet for utbrudd, som kan innebære noe lenger ruter for SAS-flyene til USA.

- Foreløpig følger vi kun situasjonen nøye, men vi flyr ikke lenger over området hvor det er mulighet for utbrudd, sier pressekontakt Henrik Edstrøm i SAS.

(NTB).