Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flytog krasjet på Gardermoen

Et flytog krasjet ved 21-tida i kveld i en sporsperre på Gardermoen. Ingen personer ble skadd, men togføreren og en servicemedarbeider er tatt ut av tjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flytoget var uten passasjerer da det skulle snu i en kulvert nord for stasjonen på flyplassen.

Toget skulle returnere til Oslo Sentralstasjon, men kjørte rett i en sporsperre slik at de tre forreste akslene gikk av sporet. Togsettet ble dermed stående fast. I kveld jobber man med å få toget på skinnene igjen.

Ifølge en pressemelding fra NSB Gardermoen kjørte toget trolig mot et stoppsignal.

- Dette viser at Flytogets sikkerhetssystem fungerer, men det er likevel beklagelig at slike hendelser oppstår, sier driftssjef Tom Lund i NSB Gardermobanen.

Han understreker at ulykken ikke kunne ha skjedd dersom det hadde vært passasjerer ombord fordi automatisk togstopp ville forhindret det. Automatisk togstopp er foreløpig ikke installert i snuområdet på Gardermoen.

Flytog-krasjet førte til enkelte forsinkelser, men togene mellom Gardermoen og Oslo kjører i 23-tida i kveld som normalt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media