Flytogene med løse skruer

Flytogene hadde ikke vært mange dagene på skinnene før NSB Gardermobanen i dag opplevde en heller pinlig episode som avslørte at en skrue eller to var løs. Det hele endte med en bulk i en bil, men kunne gått riktig galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken til bulken var at et deksel over en sanitæranlegg-installasjon under et av togene løsnet. Toget var i fart, og dekselet falt ned på grusen ved skinnegangen, spratt opp og traff bilen. Ulykken skjedde ved Strømmen stasjon, melder TV Romerike.

- Hadde dekselet truffet et menneske, kunne det gått svært ille. Vi får prise oss lykkelige over at det ikke skjedde. Sikkerheten står i første rekke, så vi ser svært alvorlig på denne hendelsen, sier informasjonsdirektør Ove Narvesen i NSB Gardermobanen til NTB.

Han opplyser også at det samme dag ble oppdaget en annen feil på et annet tog. Her var det en brakett som falt av i fart. Denne delen er det imidlertid ingen som vet hvor ble av.

- Vi har gått over alle de andre togene, men det er ingenting som tyder på at disse feilene finnes på noen flere tog. Dette skal gås grundig gjennom sammen med leverandøren, og undersøkelsene vil forhåpentligvis vise om årsakene var vedlikeholdsfeil eller fabrikasjonsfeil, sier Narvesen.

(NTB)