FlyToget fikk bot etter dødsulykke

Dårlig informasjon til flytogførere er årsaken til at en person ble drept av et flytog i 1999. Nå har selskapet FlyToget fått en bot på 300 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er politiet på Romerike som har siktet og ilagt forelegget til selskapet FlyToget ved selskapets styreformann. Politiet konkluderer med at selskapet har brutt arbeidsmiljø- og straffelovens bestemmelser ved ikke å informere sine togførere om nedsatt hastighet i forbindelse med arbeid i sporet godt nok.

Da de ansatte i Jernbaneverket skulle drive med utbedringer ved flytogsporet ved utgangen av Romeriksporten ved Lillestrøm ble hastigheten på strekningen nedsatt fra 160 km/t til 80 km/t. Det gikk ut melding om dette sentralt, men ikke alle flytogførerne fikk tilstrekkelig informasjon om arbeidet.

Da ulykken skjedde kom flytoget ut av tunnelen i 160 km/t. Det var 80 km/t over tillatt hastighet. En mann som arbeidet ved sporet ble truffet av toget og ble drept.

- Vi sender ut trafikkmeldinger når det pågår arbeid i sporet, men politiet mener våre meldinger ikke var tilstrekkelige gode nok, sier informasjonsleder i FlyToget, Jan Inge Krossli til Dagbladet.no.

FlyToget har etter ulykken endret sine rutiner, slik at en lignende informasjonsglipp ikke skal kunne skje igjen.

- Vi informerte flytogførerne for dårlig, og vedtar boten, sier Krossli.

DREPT:</B> 3. august 1999 ble en ansatt i Jernbaneverket truffet av flytoget like ved Lillestrøm stasjon. Nå er togselskapet dømt til å betale bot for lovbrudd i forbindelse med ulykken.