Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flytoget har skylda?

Flytoget kan være årsaken til problemene som Gardermoen har med innflyvingssystemet sitt. Når tåka ruller over Gardermoen må hovedflyplassen stenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Lufthavn Gardermoen sliter med tåkeproblemer. Når tåka ligger tjukk over Gardermoen må flyplassen stenge, fordi det avanserte innflygningssystemet ikke fungerer. ILS-systemet blir forstyrret av signaler som ekspertene ikke har klart å finne kilden til. Nå kan det vise seg at det populære flytoget kan ha skylda.

Post- og Teletilsynet har forsøkt å finne hva som sender ut de forstyrrende signalene. Etter å ha sjekket flytoget et par ganger, benektet de i forrige uke at det kunne ha skylda. Nå innrømmer de overfor NRK Dagsrevyen at det nok var en forhastet slutning.

Flyplassledelsen ønsker nå å sjekke toget grundig, de kan ikke utelukke at det bare er ett av togene som forstyrrer innflygningssystemet.

(Dagbladet :på nettet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media