KAN MISTE LØNNEN: De ansatte på flytoget vil miste lønnen fra dag én dersom de blir permittert. Foto: Vidar Knai / SCANPIX
KAN MISTE LØNNEN: De ansatte på flytoget vil miste lønnen fra dag én dersom de blir permittert. Foto: Vidar Knai / SCANPIXVis mer

Flytogets ansatte har fått permitteringsvarsel

Over 200 personer kan bli permittert fra klokken 16 i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Stansen i flytrafikken koster store penger for flyselskaper, flytog og forretninger på flyplassene som rammes.

Bare flytoget i Oslo taper 2,5 millioner kroner hver dag når flyene står, forteller kommersiell direktør Sverre Høven.

På ubestemt tidDerfor ble over 200 ansatte i går varslet om at de fra og med i morgen klokken 16 kan bli permittert på ubestemt tid.

• Blir du permittert på grunn av asken fra Island? Send tips til dagbladet.no på 2400@dagbladet.no

- Vi håper at vi slipper å ta folk ut i permisjon og prøver å holde folk i arbeid så lenge som mulig, men det er helt tomt på flytoget nå, sier Høven til Dagbladet.

KrisemøteI dag har ledelsen i Flytoget hatt krisemøte for å finne ut hvordan de skal løse situasjonen.

- Dersom vi må permittere de ansatte, vil de fra dag én miste lønnen fra oss. De må kontakte Nav og ordne seg på den måten, sier Høven.

Avinor som eier og driver over 40 flyplasser i Norge har ingne planer om å permittere noen, ifølge Sindre Ånonsen, pressesjef i Avinor.

120 kan bli permittert120 ansatte på Gate Gourmet Gardermoen vil bli permittert uten lønn fra og med mandag dersom flyene ikke kommer på vingene igjen. Det sier John Bronson, talsperson for Gate Gourmet internasjonalt. Ingen av de ansatte i Gate Gourmet i Bergen vil bli rammet av situasjonen.

SAS permitterer ikkeInformasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, forteller at de foreløpig ikke har planer om å permittere ansatte.

- Dersom flystansen trekker ut i langdrag, vil vi måtte se på hvordan vi kan spare inn på utgifter, men vi har ikke tatt stilling til på hvilke måte utgifter eventuelt skal spares inn. Det foreligger ingen planer om permitteringer i skrivende stund, sier Johansen.

Norwegian har krisemøte- Jeg vet at personalledelsen her skal ha et møte med representanter for de ansatte klokken 11.00. Men foreløpig har det ikke vært snakk om permitteringer eller blitt sendt ut noe varsel om dette i Norwegian, sier marketsdirektør Åsta Braathen i Norwegian til Dagbladet.

Selskapet har omlag 1500 ansatte, og alle fly på bakken. De skal ikke å fly i Nord-Norge selv om det er åpnet for begrenset luftfart i dette området i dag.

- Nei, alle våre flygninger er kansellert. Det ville nok bare forvirre våre passesjerer om vi begynte å ringe rundt nå for å fylle opp fly. Dessuten medfører det store utfordringer i forhold til hvor det står fly akkurat nå, og at ingen kan forlate Gardermoen. Det løser ingen problemer, sier Braathen.

På Oslo Lufthavn Gardermoen er totalt 12500 mennesker ansatt. Informasjonssjef på flyplassen, Jo Kobro, kjenner ikke til om de  ansatte på forskjellige serveringssteder og butikker på Gardermoen vil bli permittert.

Tax Free permitterer ikkeTravel Retail Norway er en av de største flyplassaktørene i landet, og drifter de såkalte Tax Free-butikkene på Gardermoen, Værnes, Sola, Kjevik og Flesland.

Ingen av de 550 ansatte blir permittert foreløpig.

- Vi avventer til vi har en stabil oversikt, og ser ingen grunn til å skremme våre ansatte. De er vår viktigste ressurs, forsikrer operational manager Ivar Klette i Travel Retail Norway.

Han sier tiden nå blukes til å vaske ned og rydde butikkene, samt litt kursvirksomhet og noen ekstra fridager.

- Det er helt klart en spesiell situasjon for våre ansatte. Derfor prøver vi å sysselsette med små økter, sier Klette.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

MÅ KANSKJE PERMITTERE: Sverre Høven, kommersiell direktør i Flytoget, har sendt ut permitteringsvarsel til over 200 ansatte. Foto: Flytoget
MÅ KANSKJE PERMITTERE: Sverre Høven, kommersiell direktør i Flytoget, har sendt ut permitteringsvarsel til over 200 ansatte. Foto: Flytoget Vis mer