Flytogfører sparket for råkjøring

En flytogfører er har fått sparken av flytogsjef Berit Kjøll for å ha kjørt for fort på Gardermobanen. Flytogføreren kjørte 20 km/t over fartsgrensen på 160 km/t, så sporet han av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var natt til 2. januar at flytogførerens tog kjørte over en sporsperre på flytogterminalen på Gardermoen, og toget hoppet av sporet. Etterforskningen av hendelsen, som skjedde uten passasjerer i toget, avdekket at flytogføreren bevisst brøt fartsgrensen på en lengre strekning på vei mot flyplassen.

- En totalvurdering medfører at vi ikke lenger har tillit til hvordan vedkommende togfører utfører sin sikkerhetstjeneste på Flytoget, og vi har derfor løst ham fra sin kontrakt med Flytoget AS. Slike bevisste brudd på sikkerhetsrutiner som er avdekket må få konsekvenser, sier administrerende direktør Berit Kjøll.

Flytogføreren er nå ført tilbake til sin egentlige jobb som lokfører i NSB, men er fratatt sin autorisasjon, og får ikke kjøre tog. NSB Drift og Teknikk vil behandle saken internt, og vurdere om lokføreren skal få fortsette i jobben.