Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flytrafikken går som smurt

De store flyplassene roser passasjerene for å ha lært seg nye bagasjeregler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det forventede innsjekkingskaoset på flyplassene i morges har uteblitt. Sjefene ved de store flyplassene roser publikum for å ha lært seg de nye reglene for håndbagasje i forkant.

-På Gardermoen har hele den første dagen med nye regler forløpt som en helt vanlig mandag. De reisende har vært veldig flinke til å sette seg inn i de nye reglene på forhånd, sier informasjonskonsulent Tone Anett Haugen ved Oslo Lufthavn til Dagbladet.no

Her finner du de nye reglene - og hva ekspertene trodde om denne mandagen på forhånd.

-Her i Tromsø har den tidlige morgentrafikken gått etter planen helt uten forsinkelser og sinte passasjerer. Vi er imponert over viljen publikum viser til å etterleve de nye reglene på en smidig måte. Mange har lært seg reglene på forhånd, sier en morgenblid lufthavnsjef Kjetil Bones Larsen til Dagbladet.no.

Tromsø Lufthavn har satt inn en god del ekstramannskap både i sikkerhetskontrollen, innsjekking og bagasjehåndtering. Og slik skal det være noen dager.

- Betyr det at kaoset blir utsatt til dere går tilbake til normal bemanning?

- Nei, slik blir det ikke. Vi bemanner opp ekstra så lenge vi føler at det er behov for det. Men allerede på den første morgenen er vi gledelig overrasket over hvor oppdatert de reisende er, sier lufthavnsjef Kjetil Bones Larsen.

Vanlig mandag på Gardermoen

image: Flytrafikken går som smurt

Informasjonssjef Jo Kobro har også oppløftende rapporter fra Gardermoen.

-Her har det bare vært tre-fire minutter kø gjennom sikkerhetskontrollen. Det er akkurat som en vanlig mandag morgen, sier Kobro.

Også Gardermoen har bemannet ekstra både i sikkerhetskontrollen og med lufthavnens egne folk til å informere de reisende.

Bakerst i køen
-Mange er godt forberedt på de nye reglene. De som er stresset og kaver seg opp i sikkerhetskøen, trekker vi til siden og plassererer bakerst i køen mens vi informerer om de nye reglene. Dermed stopper ikke køene opp, sier Kobro.

På Flesland har også morgentrafikken gått som smurt.

-Det har ikke vært noen forsinkelser eller problemer. Også her har vi bemannet  ekstra, opplyser lufthavnsjef Dag Aksnes.

 NYE REGLER:  Dette er en liters plastposene som flypassasjerer fra i dag må lagre væske i gjennom sikkerhetskontrollen. Det må ikke være mer enn en desiliter væske pr. småflaske eller beholder, og hver passasjer kan bare ha en pose med væskebeholdere gjennom kontrollen. Foto: Erlend Aas, Scanpix.
NYE REGLER: Dette er en liters plastposene som flypassasjerer fra i dag må lagre væske i gjennom sikkerhetskontrollen. Det må ikke være mer enn en desiliter væske pr. småflaske eller beholder, og hver passasjer kan bare ha en pose med væskebeholdere gjennom kontrollen. Foto: Erlend Aas, Scanpix. Vis mer
NYE BAGASJEREGLER: Christina Ross Joelsen deler ut lukkbare en-liters poser på Gardermoen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!