BEDRE ENN FRYKTET: Opprinnelig var det anslått forsinkelser opp til tre timer, men ifølge informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen er omfanget blitt langt mindre lørdag kveld fordi kapasiteten er økt. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/DAGBLADET
BEDRE ENN FRYKTET: Opprinnelig var det anslått forsinkelser opp til tre timer, men ifølge informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen er omfanget blitt langt mindre lørdag kveld fordi kapasiteten er økt. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/DAGBLADETVis mer

Flytrafikken på Østlandet rammet av radarfeil

Minimalt med trøbbel for flytrafikken på Østlandet lørdag, men søndag kan det bli verre dersom radaren fortsatt er ute av drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt over klokken 11.00 lørdag formiddag oppsto det feil med radaren på Haukåsen ved Haugerud i Oslo, den ene av to radarer som dekker østlandsområdet.

Radaren ble tatt ut av drift ettersom feilene førte til forstyrrelser på radarbildet, noe som også påvirket den andre radaren, som står på Gardermoen.

- Den radaren som er tatt ned, behandler både ankomster og avganger, og følgelig er disse noe påvirket. Men på grunn av lite trafikk lørdag går trafikken på Torp og Rygge stort sett som normalt foreløpig. På Gardermoen er det noen forsinkelser, opplyser Ove Narvesen, kommunikasjonsdirektør i Avinor.

Mindre omfang Opprinnelig var det anslått forsinkelser opp til tre timer, men ifølge informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen er omfanget blitt langt mindre lørdag kveld fordi kapasiteten er økt.

- Like etter at radaren ble tatt ned, ble vår kapasitet redusert til 16 fly i timen. Nå er dette økt til 24 sier Kobro.

Forsinkelsene på Gardermoen var ved 13-tiden på vel en time. Rett etter klokka 17 nesten alt i rute. Men problemet er ikke borte av den grunn.

- Akkurat nå er ikke trafikken større enn det vi klarer å håndtere med én radar mindre. Men søndag ettermiddag starter trafikkrushet, så vi håper at ting løser seg innen det, sier Kobro lørdag kveld.

Ingen formening Avinor har foreløpig ingen formening om hvor lenge problemene vil vare og utelukker ikke at de kan dra ut over helgen.

- Teknikere er i ferd med å kartlegge problemet. Det kan løse seg veldig raskt, men kan også ta tid, sier kommunikasjonsdirektør Narvesen.

For en uke siden fikk Avinor problemer med radiosambandet. Avinor tror ikke problemene har sammenheng.

(NTB)