Flytrøbbel etter drap på flygeleder

Drapet på en dansk flygeleder som arbeidet ved flyplassen i Zürich i Sveits forårsaket onsdag store forsinkelser i flytrafikken i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flykontrollselskapet Skyguide kunne ikke garantere normal drift og reduserte bemanningen med 40 prosent. Reduksjonen skjedde for å fange opp medarbeidernes følelsesmessige belastninger etter drapet, meldte selskapet.

Sveitsisk politi sto onsdag uten spor etter mannen som tirsdag drepte flygelederen foran øynene på hans kone i hjemmet der paret bodde med tre barn.

Politiet undersøker om danskens død har sammenheng med en flyulykke 1. juli 2002 da 71 personer mistet livet i luftrommet mellom Tyskland og Sveits. Dansken var alene på jobben som flygeleder da to fly kolliderte.

Skyguide har fått hard kritikk etter ulykken, og først for tre måneder siden ble det enighet mellom selskapet og de pårørende om erstatning for ulykken.

- Det er et aspekt vi undersøker nøye, uten at vi kan si om hans død har forbindelse med ulykken, sier politiadvokat Pascal Gossner til Ritzau.

Drapet skjedde på balkongen til huset i Kloten nær Zürich flyplass. Gjerningsmannen, som var kledd i mørke klær og snakket gebrokkent tysk, stakk den 36 år gamle dansken til døde etter en kort krangel. Dansken døde kort tid etter. Tross intens ettersøkning er gjerningsmannen ikke funnet.

(NTB)