«Flytt deg, ellers kjører jeg Saab-jævelen i ræva på deg»

Svenske Clifford ble tvunget til å kjøre bak elgen i over en time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Clifford Ruong fra Arjeplog i Sverige fikk et ublidt møte med skogens konge. På vei hjem i bil fra Stenudden havnet han bak en elg som absolutt ikke hadde noen planer om å flytte seg.

I godt over en time måtte den svenske sjåføren finne seg i å ligge bak den spankulerende elgen.

- Til og begynne med var det litt morsomt, men etter 45 minutter begynner man å bli irritert. Jeg har aldri opplevd noe liknende. Vanligvis hopper elgen ut av veien etter 50 meter. Jeg tenkte: «Hva er det her? Nu jævlar, får du gi deg.» Men elgen bare kikka på meg og nekta å flytte seg, sier Ruong til Dagbladet.

- Begynte å springe mot meg Han filmet hendelsen, og videoen av en svært frustrert sjåfør har blitt en stor suksess i sosiale medier. I videoen kan man høre Ruong som banner og sverter over den standhaftige elgen. «Flytt deg, ellers kjører jeg Saab-jævelen i ræva på deg», sier Ruong.

- Jeg ante ikke at jeg hørtes sånn ut før jeg kom hjem og fikk sett på videoen. Jeg er ikke sånn til vanlig, sier Ruong og ler.

IRRITERT SJÅFØR:  Clifford Ruong sier til Dagbladet at han ler av det hele nå, men at han var temmelig irritert mens det sto på. Foto: Privat
IRRITERT SJÅFØR: Clifford Ruong sier til Dagbladet at han ler av det hele nå, men at han var temmelig irritert mens det sto på. Foto: Privat Vis mer

På et tidspunkt ble svensken så lei at han gikk ut av bilen og forsøkte å jage bort elgen. Men det endte med motsatt utfall.

- Jeg sprang etter elgen, men så begynte den å springe mot meg. Jeg ble nødt til å løpe tilbake og sette meg inn i bilen igjen, sier han.

«Hvor var du under elgjakta?» Med hjelp fra en annen bilfører lyktes han til slutt å få skremt bort elgen.

Ruong sier han kjente igjen elgen fra da han var på jakt. I videoen kan man har ham utbryte: «Hvor faen var du under elgjakta?!»

- Den har en utvekst på høyre frambein, så den var lett å kjenne igjen, sier han.

Etter at han publiserte videoen på Facebook i går kveld, har den blitt sett av over 150 000 personer.

- Flere aviser har kontaktet meg for å spørre om de kunne bruke videoen. Dette er jo en sånn ting man ler av etterpå, så jeg deler den gjerne, sier han.