- Flytt dem til Oslo!

Økonomiprofessor Ragnvaldur Hannesson mener staten må dekke utgiftene for folk som vil flytte fra Vardø og andre kriserammede fiskevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Ifølge Hannesson er tida inne for å slokke lysene for godt i mange kystsamfunn. Og han mener staten bør dekke flytteregninga, samt gi folk hjelp til å etablere seg på nytt.

- Dersom man først skal bruke statlige midler i Finnmark, må vi nå være kommet til et punkt der det er like greit å bruke pengene på å hjelpe folk til å flytte.

Faktisk er dette en ordning som på sikt ikke bare burde gjelde Finnmark, men hele Nord-Norge, sier professoren ved Norges Handelshøyskole.

- Staten bør helt konkret gå inn med flyttetilskudd slik at mennesker kan forlate ensidige fiskerisamfunn som åpenbart ikke er liv laga. Så kan folk i det minste få en slags kompensasjon for å ha investert i boliger som nå er helt verdiløse, sier han til Dagbladet.

Seigpining

Han er svært kritisk til Jens Stoltenberg og Ap's ønske om å sprøyte nye statlige millioner inn i krisehjelp til fiskeindustrien:

- Dette er seigpining. Det er løsninger som tidligere ikke har løst noen problemer. Det verste man kan gjøre, er å innbille folk at de kan bli der. Det er å skape falske forhåpninger. Dessuten er det samfunnsmessig ufornuftig å pøse inn penger i steder som ikke har noen økonomisk framtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer