STRIDSVOGNER:  Hæren har plassert stridsvogner utenfor presidentboligen. Foto: NTBSCANPIX/AP Photo/Hassan Ammar
STRIDSVOGNER: Hæren har plassert stridsvogner utenfor presidentboligen. Foto: NTBSCANPIX/AP Photo/Hassan AmmarVis mer

- Flytt dere eller vi vil fjerne dere med makt

Den egyptiske hæren kom med et ultimatum til protestantene utenfor presidentboligen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den egyptiske hæren ga torsdag demonstrantene et ultimatum om å flytte seg, hvis ikke vil de rydde plassen. Fristen skal ha vært klokken 14 norsk tid, ifølge Sky News.

Presidentens tilhengere skal ha flyttet seg, mens motstanderne ville fortsette demonstrasjonen. Hæren har torsdag satt opp piggtråd for å holde demonstrantene borte fra området.

Forbud mot demonstrasjoner Den egyptiske hæren har plassert stridsvogner utenfor presidentpalasset i Egypts hovedstad Kairo.

 BLODIG:  En demonstrant under sammenstøtene i Kairo i natt. Foto: NTBSCANPIX/AP Photo/Mostafa Elshemy
BLODIG: En demonstrant under sammenstøtene i Kairo i natt. Foto: NTBSCANPIX/AP Photo/Mostafa Elshemy Vis mer

Det er nå innført forbud mot å demonstrere utenfor presidentboligen, men presidentgarden har ifølge Al Jazeera understreket at bevæpnede styrker ikke vil bli brukt for å undertrykke demonstrantene.

Blodige kamper Natt til torsdag var det flere dødelige sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av islamist-presidenten Mohamed Mursi. Fem personer skal være drept og så mange som 700 er skadet.

Også i morgentimene var det sammenstøt mellom de to gruppene, som kastet brannbomber og steiner etter hverandre.

Protester mot ny grunnlov Egypts president Mohamed Mursi ga seg selv nylig utvidede fullmakter, og har kommet med et nytt utkast til grunnloven. Forslaget skal til folkeavstemning 15. desember.

Søndag hindret 200 000 Mursi-tilhengere den egyptiske grunnlovsdomstolen å møtes i en rettsbygning i Kairo. Der skulle de vurdere om overhuset i parlamentet og grunnlovsforsamlingen er i strid med den gjeldene grunnloven.

Forslaget til grunnloven er laget på svært kort tid og flere koptere, liberale og sekulære har forlatt den opprinnelige grunnlovsforsamlingen fordi de mener grunnloven er for islamistisk.

 PIGGTRÅD:  Hæren har satt opp piggtråd rundt presidentboligen for å holde demonstrantene ute. I bakgrunnen ber tilhengere av President Mohammed Morsi Foto: NTBSCANPIX/AP Photo/Hassan Ammar
PIGGTRÅD: Hæren har satt opp piggtråd rundt presidentboligen for å holde demonstrantene ute. I bakgrunnen ber tilhengere av President Mohammed Morsi Foto: NTBSCANPIX/AP Photo/Hassan Ammar Vis mer