-  Flytt sankthanskvelden

Et klart flertall av det norske folk vil gjøre som svenskene og flytte feiringen av sankthansaften til nærmeste helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det viser en meningsmåling MMI har utført for Dagbladet. Hele 55 prosent av folket vil flytte feiringen permanent til nærmeste helg. 34 prosent er mot. 1000 personer over 15 år er spurt.

Midtsommerfeiringen i Sverige er en gedigen folkefest for store og små, ei hel helg til ende. Mens vi feirer i dag, tar svenskene til på fredag, med fri for de fleste dagen derpå. Og nå vil altså flertallet av oss flytte festen til ei helg også her til lands.

Frykter EU-direktiv

Hos norske politikere er reaksjonene, som vanlig, blandet.

- En god idé, sier Venstres parlamentariske leder Trine Skei Grande, medlem av Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité.

- Vi Venstre-folk er alltid for en god fest. Denne dagen bør legges til rette så hele familien kan være med - så lenge man vil, sier hun.

- Dette vil jeg ikke mene noe om, sier komitéleder Rolf Reikvam fra Sosialistisk Venstreparti, mens Senterpartiets Rune Skjælaaen sier et klart nei.

- Dette får vi holde fast ved så lenge vi kan. Det kommer vel raskt nok et EU-direktiv om dette rg, sier Skjælaaen - og har egne velgere i ryggen på nei-linja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer