- Flytt til ditt islamske «paradis»

Per Sandberg mener det er uforklarlig at ekstreme islamister som Ubaydullah Hussain vil bo i Norge.

TREKKER PÅ SKULDRENE: Per Sandberg er ikke imponert over Ubaydullah Hussains argumenter.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TREKKER PÅ SKULDRENE: Per Sandberg er ikke imponert over Ubaydullah Hussains argumenter. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets Per Sandberg trekker på skuldrene av at den ekstreme islamisten Ubaydullah Hussain kaller ham en inkompetent rasist.

Per Sandberg mener den ekstreme islamisten, som er talsmann for gruppa Profetens Ummah, bør ta et oppgjør med egen ideologi og eget levesett. 

- Islamisten Hussain mener kvinner skal dekkes til, homofile skal steines, og tyveri må straffes med avkappede hender. Vi har heldigvis ikke et slikt samfunn i Norge, men det er nok av land å bosette seg i dersom Hussain faktisk ønsker et slikt samfunn, sier Sandberg.

- Mistenker NAV - Jeg mistenker derimot at det er viktigere å være nærme NAV enn å følge sin egen ideologi i praksis. Hussain fronter bred støtte til ekstrem islam, men har nok selv innsett at trygdeordningene ikke er spesielt gode verken i IS, Pakistan, Saudi-Arabia, Iran eller Irak.

Sandberg rister på hodet av påstandene om at han er en rasist. Han mener Hussain og andre ekstreme islamister burde se på konsekvensene av egen ideologi.  

- Seinest i dag hadde jeg møte med representanter for alle religiøse grupper i Irak, som alle er enige i at tankesettet til IS/ISIL må bekjempes med alle midler. Hussain bør vurdere om han ville giftet bort sin datter til en kristen eller en jøde før han begynner å vifte med rasismekortet.   

- Blindspor Hussains advokat, Jon Christian Elden, har argumentert for at det kan være problematisk å frata islamisten hans norske statsborgerskap. Sandberg mener denne argumentasjonen er et blindspor i debatten. 

 - Det jeg har sagt er at dersom Hussein faktisk mener at et islamsk diktatur er det beste styresettet, er det for meg uforklarlig at han fortsatt velger å bo i demokratiske Norge.

- Norsk rett er krystallklar på at det er mulig å miste sitt norske statsborgerskap dersom man søker statsborgerskap i et annet land.

- Dersom Hussein faktisk står for det han sier, og velger å flytte til sitt islamistiske «paradis», skal jeg personlig gjøre det jeg kan for å hjelpe ham med det praktiske rundt opphevelsen av hans norske statsborgerskap, sier Per Sandberg til Dagbladet.

KALLER PER SANDBERG RASIST: Ubaydullah Hussain.
KALLER PER SANDBERG RASIST: Ubaydullah Hussain. Vis mer