FLYTTER: MDG-politikerne Eivind Trædal og Lan Marie Berg selger leiligheten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FLYTTER: MDG-politikerne Eivind Trædal og Lan Marie Berg selger leiligheten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Flytter inn med foreldrene

Miljøpartiet de grønne-politikeren Eivind Trædal forteller til Dagbladet at han og kona Lan Marie Berg skal selge leiligheten. Dette fordi de skal flytte inn med Bergs foreldre.

Publisert

Torsdag forteller MDG-politiker Eivind Trædal til Dagbladet at han og kona Lan Marie Berg selger leiligheten sin i Oslo. Dette for å flytte inn i en generasjonsbolig med Bergs foreldre.

- Vi har lenge drømt om å samle familien på tvers av generasjoner i en generasjonsbolig, så nå flytter vi sammen med svigerforeldrene mine, sier Trædal til Dagbladet.

Foreldre

I mai 2019 ble politikerparet foreldre til lille Ragna Mai.

- Jeg tror at det blir veldig trivelig at vi alle bor under samme tak. Jeg er jo fra bygda, hvor den typen boform er vanligere. I tillegg har vi fått barn, og da er det praktisk å ha besteforeldre innen rekkevidde.

Paret ble viet i Oslo rådhus sommeren 2018. Før vielsen ble ekteparet observert syklende sammen. Trædal fortalte den gang at han hentet bruden hos frisøren med transportsykkel.

LAN: MDGs frontfigur i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, fikk flest personstemmer i valget i hovedstaden. Vis mer

Blir boende i Oslo

Selv om de nå flytter, blir de fortsatt boende i Oslo.

- Vi flytter til bydel Alna. Så det blir litt opp i Groruddalen og litt nærmere Østmarka, sier Trædal og fortsetter:

- Det er alltid en heftig prosess å flytte, men vi har veldig mange gode venner som hjelper til, så vi håper at det skal gå bra. Vi gleder oss veldig til alt er på plass.

Ikke bekymret

Leiligheten som de nå skal selge, er en 75 kvadratmeter stor leilighet med en prisantydning på omkring 5,25 millioner kroner. Leiligheten har tre soverom og balkong.

Trædal forteller at han ikke er bekymret for hvordan coronakrisa vil påvirke leilighetssalget.

- Vi har hørt fra mange at boligmarkedet går rundt. Oslo er et populært sted å bo, og blir bare bedre.

GRAVID: Byrådsforhandlingene mellom Ap, MDG og SV er ferdige. Da de skulle legge fram byrådserklæringen for 2020-2024, kom en av lederne med en stor nyhet. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Partiprofil

Kona Lan Marie Berg er blant MDGs mest profilerte politikere. I januar gikk hun ut i mammapermisjon fra sin jobb som byråd for miljø og samferdsel i Oslo, og i april kunngjorde hun at hun ikke ville stille som nestlederkandidat i partiet.

- Jeg tok en fot i bakken med meg selv i helga. Da tenkte jeg gjennom hvor mange helger og kvelder som finnes fram mot valget 2021, og hvor mange av de jeg synes det var greit å være borte fra både ettåringen min hjemme, og hvordan det skulle bli, uttalte hun til Dagbladet og tilføyet:

VALG: På MDGs valgvake er det høye forventninger til kveldens resultat. Eivind Trædal sier seg godt fornøyd med en valgkamp preget av klima og bompenger. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

- Jeg har kommet fram til at det beste både for partiet og meg er at jeg «gønner på» i Oslo og gjør alt jeg kan for at vi skal vinne valget i Oslo. Vi får inn en knallsterk ledelse uansett, også uten meg.

Hun understreker at hun fortsatt er topp motivert.

- Jeg er fortsatt topp motivert. Jeg hadde gledet meg mye til å gå inn i ledelsen og samarbeide med de andre der om å bygge opp partiorganisasjonen i 2021. Jeg gleder meg også kjempemye til å komme tilbake til jobben som byråd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer