MYSTERIET: Malaysia Airlines' MH370 forsvant 8. mars med 239 personer om bord. Det er fortsatt ikke funnet ett eneste bekreftet spor av flyet. Foto: AFP / NTB Scanpix
MYSTERIET: Malaysia Airlines' MH370 forsvant 8. mars med 239 personer om bord. Det er fortsatt ikke funnet ett eneste bekreftet spor av flyet. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Flytter søket etter mysterieflyet

Har gjennomgått satellittdata på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søket etter det savnede Malaysia Airlines-flyet flyttes sørover, melder BBC. Nå fokuserer de et område 1800 kilometer fra byen Perth på landets vestkyst.

Det har tidligere blitt gjennomført flysøk over nærliggende arealer, men den undersjøiske innsatsen ble dirigert nordover da de hørte signaler som kunne stamme fra de svarte boksene. Dette viste seg senere å være et blindspor og ikke relatert til det bortkomne flyet.

Malaysia Airlines avgang MH370 - en Boeing 777 med 239 personer om bord - var på vei fra Kuala Lumpur til Malaysia da det forsvant 8. mars. Til tross for en av de største leteaksjonene i historien, har det ikke blitt funnet et eneste bekreftet spor av maskinen.

Etterforskere gjennomgår nå de opprinnelige satellittdataene for å avgrense en ny og plausibel søketeig.

- Alle trendene i denne analysen flytter søkeområdet sør for der det var. Vi jobber fortsatt med å finne ut hvor langt sør det blir, sier Martin Dolan, sjef ved Det australske transportsikkerhetsbyrået ATSB.