Flytter til Molde med pengene?

Molde kommune har i en skriftlig invitasjon bedt Kjell Inge Røkke om å flytte hjem. Ifølge ordfører Rolf Myhre er ikke milliardæren fremmed for tanken om å bosette seg i Molde. Det betyr klingende mynt i kommunekassa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Romsdals Budstikke kom ordfører Myhre med opplysningen i et møte i formannskapet i Molde denne uka.

- Ja, det stemmer det, sier ordfører Rolf Myhre til Dagbladet.

- Jeg traff Kjell Inge Røkke for noen dager siden. For seks- åtte uker siden ga vi ham nemlig en skriftlig invitasjon om å melde flytting og bosette seg i Molde, forteller Myhre.

I dag er det Oslo kommune som nyter godt av milliardærens skattepenger.

Lovende svar

- Det var faktisk ikke så fjernt for ham å skulle ta boligadresse i Molde. Han sa ikke noe om når eller om det skulle skje. Jeg tolket svaret som svevende, men lovende, sier en optimistisk KrF-ordfører til Dagbladet.

- Jeg tror han kunne tenke seg det, fortsetter Rolf Myhre.

- Og det betyr vel mer penger i kommunekassa?

- Ikke så veldig mye. Det nye systemet gjør at hvis Molde skulle få spesielt mange skattekroner, vil vi måtte dele med andre kommuner slik at det jevnes ut. Men litt ville vi nok merket det, innrømmer han.

Rause Røkke

Ordføreren er uansett fornøyd med Røkkes bidrag til fødebyen.

- Han har vært veldig raus overfor kommunen, og vi vil jo gjerne at han skal bosette seg her. Han har bygd stadion, og bidrar med 200 000 over kulturbudsjettet hvert år. Nå skal han også være med å finansiere den nye fotballhallen som skal bygges i Molde.

- Hallen er kostnadsberegnet til 50 millioner kroner, skal helst stå ferdig til jul og ha fulle internasjonale mål. Jeg vil ikke si hvor mye Røkke skal bidra med, understreker ordføreren.

Da Kjell Inge Røkke sist var bosatt i Molde, var han langt ifra noen stor bidragsyter til kommunekassa. Han reiste fra byen med så å si to tomme hender. Han har lenge bodd i utlandet, men flyttet tilbake til Norge sist høst.

Dagbladet lyktes ikke å få noen kommentar fra Kjell Inge Røkke i går kveld.

Aker RGIs informasjonssjef Per Eikrem kan heller ikke bidra til å bringe klarhet i om Røkke bare har kosepratet med Molde-ordføreren, eller om han virkelig går med flytteplaner.

- Jeg har ikke hørt at han har tatt noen beslutning om hvor han skal flytte, sier Eikrem.