Flytter ut av Det hvite hus

De ansatte i Trump-regjeringa er på vei ut av Det hvite hus.

FLYTTER: Trumps regjering har begynt å flytte ut av Det hvite hus før innsettelsen av Joe Biden 21. januar. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Bilder: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flytteprosessen er i gang. De ansatte i Trumps regjering fikk for flere uker siden beskjeden om at de skulle begynne å pakke sakene sine.

Nå viser bildene at de er på vei ut.

Bildene viser en rekke ansatte som bærer pappesker ut fra Eisenhower-bygget, som er den delen av Det hvite hus hvor de fleste byråkratene har kontorene sine.

Ifølge CNN-korrespondent Jim Acosta har blant annet en byste av tidligere president Abraham Lincoln og en utstoppet fugl blitt båret ut av Det hvite hus.

Det skjer få dager før Joe Biden og hans folk inntar regjeringskontorene. På onsdag ble flere paller med flatpakkede pappesker levert til Det hvite hus.

Vaskes ned

Tradisjonelt skal hele Det hvite hus, fra østfløyen hvor førstedamens kontor er til presidentens vestfløy, ryddes og vaskes ned i løpet av innsettelsesseremonien til den påtroppende presidenten.

Målet er at alt skal være klart for den nye presidenten når han er ferdig med seremonien.

I år blir ikke dette heller gjort på den tradisjonelle måten. Årsaken er at ale skal corona-renses, skriver CNN.

Ifølge kanalen har flyttevasken i skrivende stund en prislapp på rett under 500 000 dollar. Det er i tillegg til innsatsen som skal legges ned av alle de som vanligvis er ansatt i bygget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer