Terrorsiktet 16-åring

Flyttes til ungdomsfengsel

Den 16 år gamle syreren som PST mener planla å forgifte tilfeldige mennesker og skape panikk i Oslo, blir nå overført til et ungdomsfengsel.

IS-SYMPATISØRER: Både 16-åringen som er terrorfengslet i Oslo og de 13 som er arrestert i Danmark og Tyskland er tilhengere av terrorgruppa IS: Det skal ikke være funnet noen forbindelse mellom 16-åringen og terrorsaken i Danmark. Foto: AP
IS-SYMPATISØRER: Både 16-åringen som er terrorfengslet i Oslo og de 13 som er arrestert i Danmark og Tyskland er tilhengere av terrorgruppa IS: Det skal ikke være funnet noen forbindelse mellom 16-åringen og terrorsaken i Danmark. Foto: AP Vis mer
Publisert

Torsdag 4. februar slo Politiets Sikkerhetstjeneste til og arresterte en 16 år gammel syrisk skoleelev i Oslo.

Gutten som kom til Norge på familiegjenforening er siktet for å ha planlagt terror i Oslo. PST har beslaglagt kjemiske stoffer, som de mener skulle brukes til å lage gift.

De kjemiske stoffene er analysert hos Kripos, og kjemikerne på laboratoriet har stadfestet at de kjemiske stoffene kan brukes til å lage gift.

Yngst

Dagbladet får bekreftet at 16-åringen har vært et navn PST har kjent til. Men selve pågripelsen skjedde veldig raskt, etter at sikkerhetspolitiet onsdag 3. februar oppdaget forhold som gjorde at de mente det var overhengende fare for at noe kunne skje.

To dager seinere – fredag 5. februar – ble 16-åringen framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett, og fengslet. Noen dager seinere ble guttens anke forkastet av Borgarting lagmannsrett.

- Av hensyn til den videre etterforskningen, er vi tilbakeholdne med opplysninger, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til Dagbladet.

16-åringen, som er den yngste som har blitt siktet i terrorsaker i Norge, skal være en svoren tilhenger av terrorgruppa Den islamske stat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer