Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyttestrev

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyttingen av Luftfartstilsynet til Bodø er så langt blitt en fiasko. Mandag gikk Luftfartsdirektør Per Arne Skogstad av fordi han ikke fikk det til. Mange mener nok at han ikke la bredsida til i arbeidet for å gjennomføre regjeringens og stortingsflertallets vilje. Men oppgaven har åpenbart også vært ekstraordinært vanskelig.

Vi mener det er bra at statlige instanser blir flyttet ut av Oslo. Det er sunt for Oslo og det er gunstig for de byene som får tilført faglig kvalifisert arbeidskraft. Men tilfellet Luftfartstilsynet har vist at det ikke er noen sikker automatikk i dette. Tilsynets virksomhet er høyt spesialisert, og det er avhengig av at alle ansatte er villig til å bli med på flyttelasset. Det tar for lang tid å utdanne nye fagfolk på det nye stedet. Det må derfor utvises både vett og forstand når beslutninger om flytting skal fattes. Det fins åpenbart virksomheter som det koster mer å flytte enn det gir igjen av samfunnsmessig gevinst.