Flyttet 70 mil fra mobben

En 18-åring flyttet fra Trondheim til Fredrikstad etter å ha blitt mobbet i 11 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flere ganger har jeg vært nær ved å ta livet mitt, jeg løp flere ganger til en bratt fjellskrent med tanken «er det verdt å leve» i hodet, forteller 18- åringen, ifølge Fredriksstad Blad.

Gutten skal ha blitt mobbet siden han begynte i første klasse, og i begynnelsen ble han mobbet fordi han hadde yngre venner.

- Jeg kunne bli dyttet hardt i bakken gang på gang av flere medelever, og da ble det vanskelig for meg å kunne ta igjen, forteller 18-åringen.

Etterhvert ble gutten plaget fordi andre mente han ikke var flink på skolen, eller på grunn av måten han var kledd på.

Gutten byttet skole etter femte klasse, men han ble ikke kjent med mange på den nye skolen.

- Det var vel mye på grunn av at jeg var ille til å stamme, sier 18-åringen.

Da gutten begynte på ungdomsskolen, hevder han at han fikk grusomme bemerkninger når han passerte barneskolen. Gutten sier også at han flere ganger ble presset til å stjele og røyke i åttende klasse.

- Vi var på utplassering i midten av 8. klasse, og da presset medelever meg til å stjele ting fra der jeg jobbet. Hvis jeg ikke gjorde dette, truet de med å banke meg helseløs, sier gutten ifølge Fredriksstad Blad.

Etter at gutten flyttet til Fredrikstad for å komme bort fra det hele har problemene minsket.

- Her får jeg støtte og hjelp, sier gutten. - Det hender at jeg blir kalt «jævla utlending» på grunn av dialekten, men det er mest på tull.