Flyttet datteren 200 mil unna

- Mamma, vi flytter i morgen, var beskjeden «Siri» fikk sist hun snakket med datteren (6). Nå er datteren flyttet til Finnmark med fosterfamilien, til tross for at omsorgsspørsmålet ikke er avgjort i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

11. juni i år vedtok fylkesnemnda i Oslo og Akershus at «Siri» skulle få tilbake omsorgen for datteren. Barnevernet i Bærum anket avgjørelsen, og saken skal opp for herredsretten i november. Da har «Linda» allerede bodd fire måneder i Finnmark - nesten 200 mil unna moren og sine to brødre.

- Barnevernet fortalte meg i en bisetning at familien skulle flytte. Denne uka skulle hun komme til oss og være på landstedet vårt noen dager. Forrige uke fikk vi vite at det ikke ble noe av, sier «Siri».

Av hensyn til ungene ønsker hun å være anonym.

Rusfri

«Siri» har gått på heroin i flere år, derfor overtok barnevernet i 1997 omsorgen for datteren. «Linda» flyttet i fosterhjem et sted på Østlandet. Storebrødrene (13 og 15) bodde i denne perioden hos mormor og morfar, men flyttet i fjor sommer sammen med mamma igjen.

For to år siden begynte «Siri» på metadon, og er i dag rusfri. I denne perioden fullførte hun både videregående skole og legesekretærutdanning, og jobber i dag som legesekretær. I oktober i fjor søkte hun om å få tilbake omsorgen for datteren.

- En enstemmig fylkesnemnd konkluderte med at jeg er skikket som omsorgsperson. Men barnevernet er ikke villig til å gi meg en sjanse. På meg virker det som de ønsker at jeg skal mislykkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer