DREPT I MASSAKREN: Noah Ponzer (innfelt) ble ett av de 27 ofrene etter skyteepisoden i USA. Foto: Reuters/Privat/NTB Scanpix
DREPT I MASSAKREN: Noah Ponzer (innfelt) ble ett av de 27 ofrene etter skyteepisoden i USA. Foto: Reuters/Privat/NTB ScanpixVis mer

Flyttet fra New York til Newtown for å gi Noah (6) en trygg oppvekst

Her er ofrene etter den grusomme skolemassakren i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noah Ponzer ble seks år i november, og er det yngste offeret etter den blodige massakren på Sandy Hook Elementary School i den ellers idylliske småbyen Newtown 100 kilomter unna New York.

Foreldrene hadde nylig flyttet fra New York til den lille byen i Connecticut slik at Noah, og hans to søsken kunne gå på Newtowns godt ansette skoler og bo i et trygt samfunn, forteller guttens onkel Arthur Ponzer til Newsday.

- Han var ekstremt moden. Da jeg var på hans alder, var jeg ikke som ham. Han var veldig godt oppdratt og utrolig smart, sier han til avisa.

Uskyldige gledesspredere Foreldrene hadde sendt alle sine tre barn til skolen i troen om at det var trygt - men bare Noahs tvillingsøster og storesøster (8) kom hjem igjen.

- To av tre overlevde. Det er trist. Grunnen til at de flyttet til området var fordi de ikke så på skolene i New York på samme måte - og det var en av grunnene til at de flyttet - for trygghet og god utdanning, sier onkel Arthur.

Men Ponzer var bare en av 20 små barn som ble drept av Adam Lanzas kuler.

GLEDESSPREDER: Emilie Alice Parker beskrives som en gledesspreder. Foto: AP Photo/Privat/NTB Scanpix
GLEDESSPREDER: Emilie Alice Parker beskrives som en gledesspreder. Foto: AP Photo/Privat/NTB Scanpix Vis mer

Emilie Parker (6) blir beskrevet av faren Robert Parker som en gledesspreder.

- Hun hadde alltid noe fint å si om alle. Hennes kjærlighet og den styrken hun ga oss var utrolig. Hun er en fantastisk person. Jeg er så velsignet som får være hennes far, sa han da han møtte pressen i går kveld.

Han fortalte videre at dattera ville vært blant de første til å gi støtte og kjærlighet til de andre ofrene - om hun selv ikke hadde blitt drept.

- Det var et slikt menneske hun var.

Mye støtte Familien til Grace MCDonnell (7) sier i en uttalelse til Washington Post at «ord kan ikke beskrive vårt tap».

- Men vi er overveldet av støtten og kjærligheten som kommer fra så mange mennesker. Vår datter Grace var familiens kjærlighet og lyspunkt, skriver sier familien.

LYSPUNKT: Grace McDonnell var et av ofrene etter massakren på barneskolen i USA. Foto: AP Photo/Privat/NTB Scanpix
LYSPUNKT: Grace McDonnell var et av ofrene etter massakren på barneskolen i USA. Foto: AP Photo/Privat/NTB Scanpix Vis mer

På nesten hvert eneste bilde av Olivia Engel (6) på smiler hun. Ifølge pastor Robert Weis skulle hun være en engel i et skuespill på skolen.

- Nå er hun en engel i himmelen istedet, sier Weis til Reuters.

Her er listen over alle de drepte: BARN
Charlotte Bacon ble seks år.
Ana Marquez-Greene ble seks år.
Dylan Hockley ble seks år.
Madeleine Hsu ble seks år.
Catherine Hubbard ble seks år.
Olivia Engel ble seks år.
Jesse Lewis ble seks år.
James Mattioli ble seks år.
Emilie Parker ble seks år.
Jack Pinto ble seks år.
Noah Pozner ble seks år.
Caroline Previdi ble seks år.
Jessica Rekos ble seks år.
Avielle Richman ble seks år.
Benjamin Wheeler ble seks år.
Allison N. Wyatt ble seks år.
Chase Kowalski ble sju år.
Daniel Barden ble sju år.
Josephine Gay ble sju år.
Grace McDonnell ble sju år.
VOKSNE
Victoria Soto ble 27 år.
Rachel Davino ble 29 år.
Lauren Russeau ble 30 år.
Dawn Hochsprung ble 47 år.
Anne Marie Murphy ble 52 år.
Mary Sherlach ble 56 år.

SMIL: Olivia Engel (6) er glad på alle bildene. Hun ble ett av ofrene da Adam Lanza åpnet ild på en barneskole i Newtown i Connecticut i USA. Foto: AP Photo/Privat/NTB Scanpix
SMIL: Olivia Engel (6) er glad på alle bildene. Hun ble ett av ofrene da Adam Lanza åpnet ild på en barneskole i Newtown i Connecticut i USA. Foto: AP Photo/Privat/NTB Scanpix Vis mer