Flyttet hjem til jul

Kronprinsregent Haakons tid som «Kongen av St. Hanshaugen» er over. I går tok han med seg familien og flyttet hjem til Skaugum. Nå skal de feire jula der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette-Marits mor Marit Tjessem er invitert til å feire den første jula sammen med kronprinsfamilien på nyoppussede Skaugum. Målet var å være innflyttet til jul. Og nå har kronprinsparet og Marius overtatt Haakons barndomshjem på ordentlig. Dermed holdt flytteplanene til Haakon og Mette-Marit med ei ukes margin.

- Kronprinsparet har flyttet inn på Skaugum, bekrefter informasjonsmedarbeider Sven Gj. Gjeruldsen overfor Dagbladet.

Hemmelige byggeplaner

Innflyttingen ble gjort i går, men kjøring av flyttelass har pågått siden forrige mandag. Både flyttebyrå og egne krefter har vært i bruk.

Skaugum har vært under omfattende oppussing og modernisering den siste tida. Hvordan det er blitt innvendig, er imidlertid en vel bevart hemmelighet for offentligheten. Plan- og bygningsetaten i Asker kommune har unntatt byggeplanene fra offentligheten.

- Grunnet kronprinsparets sikkerhet, opplyser Asker kommune.

- Rehabiliteringen av hovedhuset er for det meste avsluttet, opplyser Slottet. Det betyr i klartekst at den private boligdelen av Skaugum er ferdig, mens den delen som skal brukes til representasjon og liknende, fortsatt ikke er helt ferdigstilt.

Skaugum ble gitt i bryllupsgave til kronprins Olav og kronprinsesse Märtha i 1929, men brant ned året etter. Innflyttingen ble derfor gjort i 1932. I 1968 ble den gitt videre i bryllupsgave til kronprins Harald og kronprinsesse Sonja. Og da kronprins Haakon og Mette-Marit giftet seg, var det deres tur til å overta den staselige gården.

Både innvendig og utvendig skal det gjennomføres generell oppussing de kommende åra.

Nå står kronprinsparets leilighet i Ullevålsveien 57 ledig.

Salg eller utleie?

- Hva skal skje med den tomme leiligheten framover?

- Det er ikke tatt endelig stilling til hva som skal skje med kronprinsparets leilighet, sier Sven Gj. Gjeruldsen.

Den nå fraflyttede leiligheten ligger meget attraktivt til og har en praktfull utsikt over Oslo sentrum. Forsiktige prisantydninger for leiligheten har ligget på minst 5 millioner kroner.

Kronprinsparet feirer jul hos sine respektive familier annethvert år. I år er Mette-Marits mor invitert til Skaugum til historisk julefeiring der, mens kongeparet feirer på Kongsseteren sammen med prinsesse Märtha, Ari Behn og lille Maud Angelica.

<B>IKKE LENGER KONGE PÅ ST.HANS-HAUGEN:</B> Flyttebyrå i sving ved kronprinsparets gamle leilighet.
FERDIG PUSSET OPP:</B> En ny familie feirer jul på Skaugum i år.
PÅ KONSERT I GÅR KVELD:</B> Høygravide Mette-Marit og ektemannen var å hørte på prinsesse Märtha som sang med Oslo gospel choir i går.