Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyttet inn hos turboprinsen

For første gang bekrefter det danske kongehuset romansen mellom kronprins Frederik og australske Mary Donaldson. Ifølge avisa B.T. har hun bodd hos kronprinsen siden nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa B.T.s kilder på det danske slottet har Mary bodd i kronprinsens leilighet på Amalienborg siden nyttår. Hoffsjef Per Thornit avviser ikke at hun har bodd på Amalienborg, men han vil ikke si noe om hvor lenge hun har vært i hennes kanskje kommende dronningrike.

- Så vidt jeg vet har hun vært her i helga, sier han til B.T.

5. februar fylte Mary Donaldson 30 år, og jubileet ble feiret med en kjempefest i København. Selv om ikke hoffsjefen vil bekrefte det, sier flere kilder at Mary har vært i hovedstaden lenge uten å bli merket av det danske folk og media. Hun har gått alene rundt i gatene og handlet, og har til og med vært ute å kjørt i en av kongehusets biler - med en sikkerhetsvakt som sjåfør.

Hun har også ridd på en av hestene fra den kongelige stallen. Mary er som Frederik veldig sportsinteressert, og de to kjærestene har flere ganger vært ute og jogget sammen.

Juridisk konsulent

Mary bodde før nyttår i Sydney hvor hun jobbet som juridisk konsulent i eiendomsfirmaet Belle Property. Hun har nå sagt opp jobben og ser for tiden ut til kun å pleie forholdet til kronprins Frederik.

- Det betyr likevel ikke at en forlovelse er nært forestående, sier hoffsjef Thornit som understreker at Mary ikke har bodd fast på Amalienborg.

- Men hun har bodd der?

- Jo da, men akkurat nå gjør hun det ikke. Jeg følger ikke med på hvor ofte hun har vært her. Det er jo ikke jeg som rer opp senga eller lager mat. Dette er ikke en del av kronprinsens offisielle liv.

- Kommer det nå en forlovelse?

- Kronprinsen har også tidligere hatt besøk av noen venninner, men det er ikke ensbetydende med at det kommer en forlovelse.

- Har dronningen møtt henne?

- Det vet jeg ikke noe om, sier Thornit.

Turboprinsen

Mary var i London da Frederik var i bryllupet i Amsterdam og senere var på Caox for familiefotografering. Fotograferingen ble arrangert etter at prins Henrik i et intervju med B.T. fortalte om sitt liv som prinsgemal. Intervjuet skapte store overskrifter i Danmark.

Også kronprins Frederik har skap overskrifter i Danmark med sitt levesett. Han er festens mann og har fått tilnavnet turboprinsen, og har til tider måttet tåle en debatt om hvorvidt ikke broren er et bedre kongsemne enn han selv.

Kronprins Frederik var i to år sammen med fotomodellen Bettina Ødum, men forholdet tok slutt i mars i fjor.

BOR PÅ SLOTTET: Australske Mary Donaldson er den danske kronarvingens nye kjæreste.
<B>ARVER TRONEN: Kronprins Frederik.
<B>HER BOR DE: Amalienborg slott skal ha vært tilholdsstedet til kronprins Frederik og Mary Donaldson siden nyttår.
Hele Norges coronakart