Flyttet jobben til stranda

Da finværet gikk ut over motivasjonen, tok Stian Rustad like så godt med seg hele arbeidsstaben ut i sola.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Midt i strandlivet på Sollerudstranda ved Lysaker har de ansatte i softwareselskapet 24Seven Office opprettet provisorisk sommerkontor.

- Man blir utrolig fort demoralisert av å sitte inne i sola på dager som dette. Derfor var det like greit å flytte ut, sier administrerende direktør Stian Rustad til Dagbladet.no.

Han mener selskapet, som har kontorer i Oslo, Skien, Stockholm, og London, må leve som det ånder.

- Det er litt av poenget med det vi driver med - webbaserte økonomi og administrasjonssystem for firmaer, som gjør det mulig å jobbe når som helst og hvor som helst, bare man finner en datamaskin, og kommer seg på nett, sier han.

Både han og de 15 ansatte som hadde funnet veien til stranda forsikrer oss om at det hele ikke bare er et endagsstunt for å komme i avisa.

- Nei, jeg har jobbet her i fire år, og i alle de årene har vi tatt med oss jobben ut, sier utvikler Steinar Jordbakke.

Mens sjøen skvalper et mobilkast unna, nyter han arbeidsdagen på Sollerudstranda mens han utvikler nye løsninger på systemene de leverer.

Anne Wisbech har tatt med minstemann på fire og et halvt år. Mens mamma jobber i skyggen, nyter han strandlivet.

DEILIG PÅ JOBBEN: Softwareselskapet 24Seven Office flyttet kontoret ut i det fri. På Sollerudstranda på Lysaker kunne de kose seg i sola, framfor å lengte etter den. Foto: Kristoffer Egeberg
DEILIG PÅ JOBBEN: Softwareselskapet 24Seven Office flyttet kontoret ut i det fri. På Sollerudstranda på Lysaker kunne de kose seg i sola, framfor å lengte etter den. Foto: Kristoffer Egeberg Vis mer

- Vi jobber når vi vil og hvor vi vil. Fleksibiliteten gjør langt enklere å ha barn, sier hun.

Med seg på stranda har alle sine laptopper, og 3G-mobilkort for å komme seg på nett. Ved hjelp av det, og mobiltelefon, kan de arbeide like effektivt som inne på et kontor.

Rustad har klokkertro på at nettopp fleksibiliteten for de ansatte ikke bare øker trivselen, men også effektiviteten.

Derfor har han også anskaffet to Boble kabrioleter, og en campingvogn, for å få flest mulig av sine ansatte til å dra på tur mens de jobber.

- Klart det kan virke litt rart, og det ligger mer bak det enn bare trivsel. Vi vil jo også vise våre kunder at det faktisk går an å jobbe på denne måten ved å benytte seg av våre løsninger. Men de som tror at de kan få jobb hos oss og dermed ferie hele året, tar feil. Jeg kan hele tiden måle effektiviteten, og se hvor mye hver enkelt ansatt jobber. Og jeg er overbevist over at de jobber langt mer effektivt enn i de fleste andre selskaper innen vår bransje. Og trivselen gjør at folk ikke slutter, sier Rustad.

KOSER SEG: Linda Sannesmoen og Anne Wisbech koser seg på jobb. Med 3G-kort på laptoppen og mobiltelefon, kan de gjøre eksakt det samme ute som inne på kontoret.
FLEKSIBELT: De ansatte nyter full fleksibilitet, og kan jobbe hvor og når de vil, selv om de også har faste kontorer i Oslo, Skien, Stockholm og London. Her utvikler Steinar Jordbakke og Kjell Richard Bjørntvedt nye løsninger på det webbaserte kontorsystemet.
STOR TRO: Administrerende direktør Stian Rustad har stor tro på frihet under ansvar. Nå har selskapet kjøpt inn to biler og en campingvogn for å gjøre det lettere for de ansatte å holde seg unna jobben - når de jobber.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer