ET ANNET SLAG:  Libyas diaktator Muammar Kadhafi viste seg fram i smilende utgave i libysk fjernsyn søndag - i et slag sjakk med lederen av Verdenssjakkforbundet, Kirsan Iljumzjinov . FOTO: LIBYSK TV/REUTERS/SCANPIX.
ET ANNET SLAG: Libyas diaktator Muammar Kadhafi viste seg fram i smilende utgave i libysk fjernsyn søndag - i et slag sjakk med lederen av Verdenssjakkforbundet, Kirsan Iljumzjinov . FOTO: LIBYSK TV/REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Flyttet slaget til sjakkbrettet

Smilende Kadhafi poserte sammen med sjefen for Verdenssjakkforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemningen lot til å være god da Libyas diktator Muammar Kadhafi spilte sjakk med Kirsan Iljumzjimov, lederen for Verdenssjakkforbundet.

De to mennene møtte hverandre i Tripoli søndag, og statlig libysk TV har vist bilder fra seansen.

Iljumzjinov smiler bredt idet han rekker diktatoren hånden over sjakkbrettet.

Ikke eksil Gaddafi forklarte sjakksjefen at han slett ikke har noen planer om å forlate Libya og dra i eksil, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

I tillegg til å være leder for Verdenssjakkforbundet (FIDE), er Kirsan Iljumzjinov forretningsmann og tidligere president i den russiske delrepublikken Kalmykia.

Verdenssjakkforbundet har blant annet i oppgave å arrangere verdensmesterskapet i sjakk og tildele titler som internasjonal stormester.
(NTB-Reuters).